Star Wars: X-Wing Miniatures Game este un joc tactic de lupta de tip nava-la-nava, lansat in acest an de cei de la Fantasy Flight Games, in care jucatorii iau controlul puternicelor nave rebele X-Wing si a navelor imperiale TIE Fighters.

Continand miniaturi foarte detaliate, pictate, jocul X-Wing recreeaza luptele incitante din universul Star Wars prin cele cateva scenarii incluse. Selecteaza echipajul, planifica manevrele si du la capat misiunea.

Indiferent de ce nave alegi, regulile jocului X-Wing asigura un joc rapid si plin de energie. Fiecare tip de nava are caracteristicile sale. Un cadran este folosit pentru a planifica in secret viteza si manevrele pe fiecare tura. Dupa faza de planuit manevre, cadranul fiecarei nave se arata si se executa (incepand cu pilotul cu cel mai mic skill).

Chiar daca nu au avut stand la Spiel 2012, cei de la Fantasy Flight Games au fost prezenti prin partenerii lor din Europa, Heidelberger Spieleverlag.

Mai jos aveti cateva poze in care veti putea vedea cum arata Star Wars: X-Wing Miniatures Game, dar si masa speciala folosita de FFG pentru demo-uri. Pozele au fost facute in cadrul targului din Essen. Enjoy!