La fel ca anul trecut, intrarea in anul 2011 a fost sarbatorita la resedinta Senor muck. Nu o sa va plictisesc cu detalii depre cate sarmale s-au mancat, cartofi la cuptor sau ce alte bunatati au facut fetele, o sa va povestesc ce jocuri ne-au insotit la trecerea dintre ani si in primele 2 zile. Deja se formeaza o traditie de a incepe un an nou cu jocuri, aici si aici puteti vedea ce am jucat la inceput de 2010.

Seara a inceput cu o mica recunoastere a componentelor jocului de societate Axis & Allies 1942 Edition, o piesa de rezistenta din colectia lui muck (de rezistenta pentru ca nici pana acum nu am reusit sa-l jucam, dar in perioada urmatoare o sa facem progrese in acest sens: regulament tradus, cateva sesiuni,etc.).

 

Pentru ca Axis & Allies nu este un joc de incepatori, am trecut repede la altceva: Bohnanza, un joc de carti pentru fermierul din noi 🙂 . Bohnanza este realizat de Uwe Rosenberg, acelasi designer care a facut si Agricola. Am jucat in 3, eu, muck si Ana, nou recrut in comunitatea boardgamer-ilor din blocul nostru. A invatat repede regulile, a cultivat cu mult spor si ce sa vezi, ne-a batut. Asta pana s-a “suparat” muck si a devenit The Bean Master, castigand mai toate jocurile urmatoare.

Al doilea joc de societate ce ne-a tinut companie a fost Carcassonne, un joc mai light pentru ziua de 1 ianuarie 2011, de revenire. Jocurile au fost castigate (sper sa nu ma insel) de muck si Ana. Nu stiu de ce, dar nu am reusit sa fac puncte mai multe, chiar daca am avut destul de multi tarani plasati. Poate e de vina si faptul ca am ramas fara adepti destul de repede 🙂 .

Ingenious a fost cel mai apreciat dintre toate jocurile jucate. Simplu ca regulament, dar foarte greu de stapanit pe tabla de joc. Sper sa nu ma insel, dar am castigat si eu o partida.

In afara jocurilor jucate in “deplasare”, prima sesiune de jocuri din resedinta personala a fost una cu Battle Line, impreuna cu Carmen. Despre aceasta sesiune o sa va povestesc in zilele urmatoare.

Voi ce ati jucat de Revelion sau in primele zile?