O sa avem cateva articole despre jocuri de societate ce nu au fost primite tocmai bine atunci cand s-au lansat, ele atingand teme ce au deranjat pe multi. Multe dintre ele nu se mai produc, altele au fost interzise dupa multe proteste.

 

Serial Killer: The Board Game

Aceasta afacere extrem de sumbra a fost creata de un admirator al criminalilor in serie, Tobias Allen, la inceputul anilor 1990 si a fost rapid interzis in Canada. Acest joc de societate avea ca ambalaj un sac de cadavre, iar obiectivul era sa omori cat mai multi oameni(la inceput era vorba despre copii pana cand Allen a realizat ca a mers cam departe) si sa te asiguri ca esti capturat de politie doar in statele din S.U.A unde nu exista pedeapsa capitala. Evident, in acest moment jocul nu se poate cumpara(oficial cel putin). 

 

Battle to Baghdad

Battle to Baghdad: Lupta pentru libertate a fost creat si lansat in 2005 de catre constructorul Rick Medina. Actiunea se desfasoara in 2003, obiectivul fiind sa cuceresti Bagdadul si sa-l prinzi pe Saddam Hussein sperand sa nu tragi carti precum “Masina capcana…ai pierdut 200 de soldati!” sau “Rusine: cativa soldati sunt gasiti vinovati de tratament, violenta si fapte inumane impotriva prizonierilor Irakieni. Pierzi 100 de soldati!”

 

Juden Raus

Juden Raus (Jews out) este un joc hidos si scandalos joc de societate de propaganda creat de nazisti in 1936 si dat la cat mai multi copii, obiectivul fiind sa controlezi evreii ce poarta palarii ascutite si sa ii scoti de pe tabla de joc si in afara zidurilor orasului cat mai repede posibil dintr-o aruncare de zaruri.

 

Frischfleisch

Asa cum va puteti da usor seama, Frischfleisch se traduce “Carne proaspata” (asemanator din engleza “fresh flesh”), mai ales dupa ilustratia de pe coperta acestui joc de societate creat de Friedemann Frieses, nimeni altul decat cel care a realizat printre multe alte boardgame-uri Power Grid (Reteaua Energetica). Este un joc in care preiei controlul unui grup de oameni naufragiati pe o insula desertica ce vor fi salvati peste o luna de zile de abia. Obiectivul jocului este sa ramai in viata destul de mult incat sa te bucuri de salvare, fie ca vei reusi prin consumarea de fructe, animale sau ceilalti oameni.

Sursa articol si poze: urbantitan.com