Pentru cei care nu stiu, daca mai este cazul de asa ceva, in acest weekend (23- 25 iulie 2010) am fost la Moeciu pentru 2 zile de boardgames, intalnire organizata de comunitatea forum.boardgames.ro.

La intalnire au fost prezente in jur de 26 de persoane si nu mai putin de 50 de jocuri, posibil ca numarul de jocuri sa fi fost mai mare. Eu , muck si Carmen am ajuns pe la 22:30 dupa un lung drum de 4,5 ore si mai ales nerabdare. Ajunsi acolo, lumea era pusa pe treaba: la toate mesele erau oameni ce se jucau Dixit, The Speicherstadt, Memoir’ 44.

Dupa ce am scapat de bagaje, Dang ne-a abordat sa jucam un frumos Puerto Rico, mai ales ca la ultimul joc impreuna, chiar si acum avem un castigator nevalidat 100%, adica eu 🙂 . Ne-am asezat la joc eu, Carmen, Dang, Diana si Paul. Pentru Paul era prima oara cand juca Puerto Rico, asa ca am recapitulat regulile.

Strategia mea a constat in cumpararea cladirilor de valoare mare si a primirea de cat mai multe puncte bonus suplimentare. Dang a reusit cu succes sa ma faca sa pierd productia realizata in fiecare din cele 6-7 runde, fara sa reusesc sa vand nimic sau sa incarc pe nave. Dupa indelungi stradanii din partea mea, a venit si momentul adevarului. Dupa numararea doar a punctelor de victorie fara restule, Dang avea nu mai putin de 41 de puncte de victorie. Am numarat pana la capat si restul de cladiri si puncte bonus.

Cam asa arata rezultatul final:
Dang : 71 puncte de victorie;
Carmen : 51 puncte de victorie;
Diana: 50 puncte de victorie;
Eu : 45 puncte de victorie;;
Paul: 38 puncte de victorie.

Castigator final la Puerto Rico a fost Dang cu un scor impresionant si de necontestat.

In timp ce noi jucam Puerto Rico, muck a convertit cativa participanti la intalnire la un joc frumos de Saboteur. Nu stiu sa va zic mai multe detalii, cred ca a fost destul de atragator jocul. Dupa ce am terminat cu Puerto Rico si muck Saboteur, am incercat sa impreuna cu Dang sa deslusim regulamentul jocului proaspat achizitionat de catre muck : The World Cup Card Game 2010. Regulamentul nu este mare, jocul are doar carti , dar se pare ca nu eram niciunul dintre noi in dispozitia necesara de a descifra regulamente, asa ca am renuntat rapid, a ramas tema de viitor 🙂 .

Dupa incercarea nereusita de a invata The World Cup Card Game 2010, impreuna cu maestrul Adixor, ne-am inhamat la un Tales of the Arabian Nights, joc ce imi facea de multa vreme cu ochiul. Se pare ca nu am fost atrasi nici de acest joc, combinatia de povestiri si boardgame la ora 3 de dimineata nu ne-a ajutat.

Am schimbat repede jocul si am decis sa jucam un Buccaneer, joc ce este aproape de sufletelul lui muck. Aici am avut succes, tema piratiilor, a abordajelor de nave si mai ales a ducatilor si comorilor a captivat audienta. Buccaneer s-a dus la culcare, dar a lasat-o secund pe Buccaneer. Trebuie sa recunoastem, ea s-a dovedit a fi un pirat mai bun decat noi. Da, ne-a invins avand cei mai multi ducati!

Pentru ca era trecut de ora 4:00, deja nu mai era vineri ci sambata de dimineata, muck si Dang au incins un frumos joc de…si aici avem o surpriza: Backgammon!!!

Da, un boardgame clasic, de pensionari in fata blocului: Table!!!

Pot spune ca a fost o noapte frumoasa, iar ziua de sambata se anunta cel putin la fel de spectaculoasa si cu multe jocuri noi in program. Mos Ene m-a vizitat intr-un final pe la ora 5:00 imediat dupa ce am setat alarma pentru ora 9:00, doar nu venisem sa dormim!

Mai jos aveti o galerie foto, marturie a celor descrise mai jos.