Citeste inainte Intalnire nationala Moeciu 23-25 iulie 2010 – Vineri

Ziua de sambata a inceput mai tarziu cu o ora decat planificasem eu trezirea. De inteles, daca ne gandim ca am dormit 4 ore si jumatate, dar nerabdarea de a incerca jocuri noi nu ma lasa sa mai lenevesc.

Am inceput dimineata cu o cafeluta si ceva de mancare, perfecte pentru o zi non-stop de jocuri. Tocmai ce terminam de mancat si a ajuns dl. Florin V., nerabdator sa-si primeasca noua achizitie de la Dan: Dixit!

In timp ce sorbeam tacticos din cafea, FlorinV a avut amabilitatea sa ne prezinte mie si lui Carmen un joc ce demult era curios sa vad cum se joaca: Carcassonne. Din ce am prins, jocul este interesant si nu degeaba a castigat premiul Spiel des Jahres in 2001.

Pentru ca aveam o “datorie” mai recenta de platit, eu si Carmen am pus de-un Mr. Jack, mai ales ca ultima oara, am mancat bataie cu carafa de vin 🙂 . De data asta a fost altfel. Dupa prima runda, am eliminat 5 personaje, ramanand doar 3 suspecti, ce se aflau in lumina. Nu a durat mult, si in runda 5 l-am acuzat corect pe vinovat: John Watson. Aveti poza in galeria de mai jos cu “fericirea” ce a cuprins-o pe Carmen.

Dupa succesul cu Mr. Jack, impreuna cu Adi (Sartoto), Peki si Japo, ne-am apucat de cucerirea de Bude, Campuri de Orez si Coifuri Inalte in Japonia Medievala din jocul Samurai. Se pare ca lumea a apreciat acest joc de gandire ce are reguli simple, dar este destul de antrenant. In tot acest timp, Carmen si muck ascultau cu atentie explicatiile date de maestrul Adixor pentru jocul Antike.

Pentru ca eram destul de bine incalzit dupa Samurai, mai ales ca nu pierdusem chiar asa de rau in fata lui Adi, Japo si Peki ne-au convertit la un A Game of Thrones, in cautarea de noi discipoli ai acestui joc. Dupa aproape o ora de explicatii in care ne-am familiarizat cu jocul si componente acestuia, am jucat cateva runde, cu mici dificultati din cauza vatului ce incerca sa ne fura cartile de pe masa. Despre A Game of Thrones pot spune doar ca m-a cucerit, desi nu as fi zis ca va reusi. Este o poveste frumoasa ce inglobeaza mecanici de joc interesante. Jocul ramane pe lista de “Trebuie sa mai jucam!” .

La celelalte mese se mai jucau Runewars, Mistery Express, Puerto Rico, Shipyard, Blokus si Ricochet Robots.

Dupa ce au terminat Antike, impreuna cu muck si Carmen, am inceput sa vedem cum este Steam la indrumarea facuta de Marius (Taticu) si Andreea. Despre Steam stiam doar ca este o reimplementare a lui Railroad Tycoon, mult mai balansat si mai antrenant. Nu pot spune ca am ramas impresionat de componente, locomotivele de plastic au fost inlocuite cu token-uri de lemn. Nu am reusit sa jucam mare lucru, deja era ora 16:00 iar stomacelele ne bateau in teava 🙂 .

Dupa ce am reusit sa mancam ceva la “Craiasa Muntilor”, la intoarcere, eu m-am bagat la 2 ore de somn, doar aveam o noapte intreaga de parcurs.

Cand m-am trezit, muck si Carmen erau prinsi de misterul din cartierul Whitechapel, il cautau pe Mr. Jack. Au terminat destul de repede, iar muck a reusit dupa multe incercari sa-l aduca pe maestrul Adixor la un boardgame complex: Backgammon!!! Da stim, avem dovada 🙂 .

Pentru ca nu a durat mult jocul de Table, toti patru (Adixor, Muck, Carmen si eu) impreuna cu FlorinV, am pornit luptele epice din jocul Cyclades. Cand spun Cyclades, nu ma refer la grupul de insule, ci la jocul de societate cu acelasi nume. Grafica acestui joc te cucereste pe loc, componentele sunt sublime. Totul este realizat cu atentie in cel mai mic detaliu. Dupa explicatiile introductive, am inceput jocul. Ne-am prins repede de mecanicile de joc. Desi Adixor il stia cel mai bine, surpriza a venit de la FlorinV, dupa multe rasturnari de situatie.

La celelalte mese se desfasurau jocuri de Tikal, Arkham Horror, Dixit, Twilight Struggle. Despre Twilight Struggle, jucat de Dang si Sebi, pot spune doar atat: Imaginea celor doi alaturi de tabla de joc era sublima!!! De ce? Pentru ca Sebi juca de partea Rusiei si era imbracat cu un super tricou rosu pe care trona frumos scris: CCCP. Poza cred ca merita sa fie urcata pe Boardgamegeek! O aveti in galeria foto de mai jos.

Dupa ce am terminat jocul de Cyclades, ne-am luptat intr-un simplu joc de Blokus. Destul de usor jocul, are ceva ce te atrage, desi pare un joc de copii.

Dupa ce am mai ramas cativa si dupa ce am avut impulsul de a juca un Railroad Tycoon, eu, muck, Adixor, Dang si Adi ne-am bagat la un joc de Bang! . Cu VickdaReaper drept povestitor/supraveghetor ne-am jucat de-a serifii si nelegiuitii. Bang! este un joc de carti, de petrecere, destul de nostim as putea spune, mai ales daca ne jucam un pic cu prima litera a numelui si dublam cuvantul 🙂 .

Pentru ca instinctul natural de foamete si-a spus cuvantul, am inceput sa “vanez” ceva prin frigider. muck si Dang s-au bagat la somn, iar Vick, Adixor si Adi au continuat seara/noaptea/dimineata cu un joc de The Speicherstadt. Neuronul meu fiind de mult la culcare, am zis sa-l urmez si eu pe la ora 4:00, avand planuri mari de trezire la aceeasi ora indrazneata: 9:00 🙂 .

Mai jos aveti galeria foto, marturie a celor scrise mai sus. Episodul duminica o sa vina in cursul zilei de azi, ma cheama pernele, patul. Incepe o noua saptamana de mumca 🙂 .