Pentru ca ne-a placut cum a decurs intalnirea de saptamana trecuta organizata de Taraba de jocuri, am zis ca mai vrem si asa se face ca am ajuns si la intalnirea organizata de forum.boardgames.ro. La intalnire am mers doar eu si Carmen, muck si Simona se distrau in tot acest timp pe la munte.

Am ajuns pe la ora 14 la aceeasi locatie, Cafe Lente, cu o mica intarziere de 2 ore fata de ora stabilita. Acolo, inca de la intrare ne-au intampinat oamenii ce se ocupa de cafenea, recunoscandu-ne dupa cele 2 plase cu jocuri: “Sunt in spate!”.  Am zambit, am zis si un multumesc dupa care am intrat.

Dang, Diana si Alex (jakkal) se luptau cu o Agricola (Family Game),  la mesele din spate trona un frumos Runewars (ce frumos arata! 🙂 ) , luptatori Dan (boardgames.ro), Mezak, Marvie si Daniel. Dan zicea ca tocmai terminase de explicat regulile, deci la ei mai dureaza cateva ore bune.

Dar unde era maestrul Adixor?

La masa vecina cu Runewars se dadea o lupta pe viata si pe moarte, infectii, virusi, toti specialistii se lupta sa ne salveze lumea pe cale de disparitie. Da, este vorba de Pandemic, specialistii fiind Adixor, Ioana, Suras333 si Laura. Doar eu si Carmen nu jucam nimic, asa ca am scos Battle Line pana terminau ceilalti si sa ne regrupam. Am asezat cele 9 steaguri, am impartit cartile si am inceput in forta atacul. Spre surprinderea mea, am jucat destul de binisor de data asta, folosind si o carte de tactica (Dezertorul), miscare ce mi-a adus fara drept de apel un steag. Dar un razboi nu se castiga doar cu cateva batalii. Daca pe parcursul jocului aveam numar egal de steaguri capturate, castelul meu de domino incepea sa se destrame 🙁 . Da, am mancat bataie dupa ce am pierdut si ultimele 2 steaguri; scor final 6-3 pentru Carmen.

Intre timp, Dang & Co au terminat Agricola, Adixor & Co Pandemic, asa ca ne-am regrupat. Suras333 si Laura nu au mai putut sa stea, noi cu Dang si Diana ne-am apucat de Colonistii din Catan, restul s-au decis sa joace Tales of the Arabian Nights.

“Profesorul” Dang, ajutat de Diana, s-a apucat sa ne explice Catan-ul, primul lor board game dupa spusele lor. Eu si Carmen, cuminti, ochii mari, la fel urechile, ascultam explicatiile. Dupa ce am aranjat tabla de joc si aveam o idee cam cum se joaca, am pornit jocul. Lipsa de experienta s-a vazut la noi, nu stiu cat de bine ne-am descurcat, dar castigator a fost Dang. Despre Catan o sa vorbim alta data, jocul merita mai mult de cateva randuri, nu degeaba a luat atat de multe premii si este atat de cunoscut in lume.

In acelasi timp, sincronizare perfecta, s-a terminat si  Tales of the Arabian Nights, asa ca ne-am regrupat. Dang si-a exprimat dorinta de a juca un Puerto Rico, Diana invatase sa joace data trecuta. Pentru ca jocul se poate juca in maxim 5 jucatori, l-am convertit repede si pe Alex (jakkal). Daca va intrebati ce mai jucau baietii de la Runewars, raspunsul este tot Runewars 🙂 . Pentru ca aveam si eu sapuniera cu mine, mai plecam sa fac ceva poze, avand grija sa nu se intalneasca cu monstrul foto detinut de Ioana.

Sa vorbim despre Puerto Rico. Profesor a fost Carmen, ea il stia cel mai bine dintre cei de la masa. Dupa cateva explicatii, ce as vrea sa cred ca au lamurit cat de cat lumea cam ce se intampla in joc, am inceput. Ne-am apucat de plantat, de ridicat fabrici, de facut comert. Acum am avut ocazia sa vad cum se enerveaza un pic Dang (om foarte calm din cat l-am vazut eu pana acum, s-ar putea sa ma insel). De multe ori, fericirea adusa de producerea de bunuri si posibilitatea unui viitor castig, era spulberata de cartea “Capitan” aleasa de ceilalti jucatori. Cei noi, care nu mai jucasera Puerto Rico, erau fascinati de acest joc ce e mai mereu pe primul loc pe BoardGameGeek. Este un joc dinamic, nu e dependent de noroc si iti ofera foarte multe optiuni de castig. Cu o doza de modestie 🙂 , eu am fost castigatorul la puncte in finalul jocului, avand 43 de puncte de victorie. Dang a avut, 38 de puncte, Alex 35, Diana 33, iar Carmen 32. Pot spune doar ca am avut “noroc”, Dang nu a mai avut timp sa puna un colonist pe ultima cladire mare cumparata. Daca reusea si Diana nu alegea cartea “Capitan”, carte ce a terminat rezerva de puncte de victorie, rezultatul era altul. La urmatorul joc, sigur o sa avem ceva surprize din partea lui Dang.

In timp ce noi ne luptam cu plantatiile de porumb, zahar, indigo sau cafea, Adixor si Ioana, se relaxau cu un mic BattleLore. Am ramas uimit de armatele din joc. Sunt foarte tari!!! Runewars se terminase, venirea Cristinei(chrislove) ducand la inceperea unui joc de Agricola

Dupa Puerto Rico ne-am hotarat sa plecam si noi pe acasa, la fel Alex, Dang si Diana, mai ales ca noi aveam o comoda TV nou-nouta in mijlocul living-ului, comoda ce astepta o curatare de praf si asezarea ei la locul potrivit. 

Si ca o nota de final, pot spune ca si aceasta intalnire a fost perfecta si ce poate fi mai frumos decat o zi de boardgames, cu jocuri noi si oameni la fel de pasionati?
Raspunsul este: 2 zile de boardgames, cat mai putin somn, lucru ce se va intampla la Moeciu in perioada 23- 25 iulie 2010!!!

Mai jos aveti o galerie foto cu poze de la locul evenimentului. Enjoy!