Incepand de saptamana viitoare, jocul de carti Hanabi, castigator al premiului Spiel des Jahres 2013, va fi disponibil in limba romana multumita celor de la Cutia.ro.

Hanabi a fost creat de Antoine Bauza si ilustrat de Gérald Guerlais, putand fi jucat de 2-5 jucatori. Titlul acestuia vine din limba japoneza, “Hanabi” insemnand “floare de foc” sau “foc de artificii”.


Hanabi este un joc de cooperare, unde jucatorii nu sunt adversari, ci colaboreaza pentru a atinge un scop comun. Ei intra in pielea pirotehnicienilor care, din neatentie, au incurcat diferitele pulberi, fitiluri si rachete necesare pentru marele spectacol de artificii. Acesta trebuie sa inceapa in scurt timp, iar organizatorii sunt cuprinsi de panica. Trebuie sa previna impreuna transformarea spectacolului in dezastru!

Pirotehnicienii trebuie sa construiasca impreuna 5 artificii, cate 1 din fiecare culoare (alb, rosu, albastru, galben, verde), formand suite din carti de aceeasi culoare, asezate in ordine crescatoare (1, 2, 3, 4, 5).