Lansat anul trecut in cadrul targului international Spiel 2012, Goblins, Inc. pune 2 sau 4 jucatori intr-o competitie din care unul singur va iesi castigator, fericitul avand onoarea de a deveni noul sef al corporatiei Goblins, Inc.

Acest lucru nu este usor, pentru ca obiectul de activitate al corporatiei este realizarea de roboti gigantici apocaliptici.

Desi aflat la primul sau joc, designerul Filip Neduk a facut o treaba excelenta, mai multe edituri publicand prima editie in Engleza, Germana, Franceza si Ceha.

In continuare, va voi prezenta editia in limba engleza publicata de cei de la Czech Games Edition, editura ce incet-incet creste mare si frumoasa, publicand jocuri foarte apreciate precum Tzolk’in: The Mayan Calendar, Galaxy Trucker sau Dungeon Lords. Acest exemplar al jocului ne-a fost oferit pentru testare de catre Lex Hobby Store.


Coperta cutiei ne dezvaluie un pic din atmosfera in care se va desfasura jocul: lupte epice intre roboti imensi, apocaliptici, condusi de Goblini dornici sa se afirme:

Goblins, Inc. – Coperta cutie fata

Goblins, Inc. – Coperta cutie spate


Imediat ce ridicam capacul cutiei, descoperim regulamentul color, scris intr-o nota amuzanta, ce bine-dispune cititorul si il pregateste pentru momente cand va pierde in lupta bucati importante din robotul construit cu atata truda:

Goblins, Inc. – Regulamentul de joc


Sub regulament vom descoperi 2 table de joc pe care jucatorii isi vor construi robotii:

Goblins, Inc. – Table constructie roboti, fata


Goblins, Inc. – Table constructie roboti, spate


O alta tabla va fi folosita pentru a tine evidenta scorului. Observati si ca pe masura ce acumulati puncte, veti presta munci din ce in mai importante in faimoasa corporatie Goblins, Inc.:

Goblins, Inc. – Tabla de scor


8 carti ne vor folosi ca schite pentru constructia robotului:

Goblins, Inc. – Carti schita robot


Oare cu ce am putea construi robotii nostri letali? Cu cele 60 jetoane din carton de diferite tipuri, acestea fiind impartite astfel:


33 Jetoane cu Arme;


9 Jetoane Armura;


9 Jetoane Motor;


9 Jetoane Decorative.


Pe langa “sudarea” jetoanelor de mai sus pe tablele de constructie, jucatorii isi vor putea intari robotul cu cele 15 jetoane de Aparare, folosite pentru a blinda anumite puncte de sudura:

Goblins, Inc. – Jetoane de Aparare


Imediat ce ne-am construit robotii, ii vom putea controla folosind niste dispozitive ce se vor asambla cu atentie sporita, asta ca sa nu cumva sa legam gresit firele si sa incurcam directia in care vom trage in robotul adversarului cu directia noastra de deplasare:

Goblins, Inc. – Cadrane controale roboti

Goblins, Inc. – Sagesti cadrane roboti

Goblins, Inc. – Capse de asamblare controale roboti

Goblins, Inc. – Cele doua Dispozitive Control Roboti asamblate


Cum in orice lupta serioasa este nevoie de tacticieni, vom avea la dispozitie mai multe unelte pentru a alege cea mai buna tactica:


24 Carti de Tactica;


2 Dispozitive triunghiulare din carton pentru a alege Cartea de Tactica dorita.


Cand se va juca in echipe, acestea vor fi alese cu ajutorul a 3 Carti de Echipe:

Goblins, Inc. – Carti de echipe


Fiecare din cei 4 jucatori va avea un set de 21 Carti Agenda Secreta in culoarea sa, acestea fiind de 3 tipuri:

Goblins, Inc. – Carti Agenda Secreta Distructive


Goblins, Inc. – Carti Agenda Secreta Defensive


Goblins, Inc. – Carti Agenda Secreta Pariu


4 Carti Promovare vor putea fi folosite atunci cand jucatorii depasesc 50 de puncte de victorie:

Goblins, Inc. – Carti Promovare


10 zaruri speciale, 5 negre si 5 galbene, vor putea fi folosite de jucatori pentru a trage in robotul adversarului:

Goblins, Inc. – Zaruri


Fiecare jucator va avea la dispozitia sa cate 3 miniaturi Goblin, 2 mergand in interiorul robotului si una pe tabla de scor:

Goblins, Inc. – Miniaturi Goblini


Cum deja am reusit sa il incerc in 2 si in 4 jucatori, voi reveni in curand cu primele impresii. Goblins, Inc. ne-a fost oferit pentru testare de Lex Hobby Store.