First published on BoardgameNews.com – Geistesblitz

Geistesblitz este un joc de societate rapid, de reactie, conceput de designerul Jacques Ziemet si care are doua posibilitati de joc. Pentru ambele moduri de joc, jucatorii plaseaza cele cinci obiecte colorate in centrul mesei, amesteca pachetul de carti, apoi arata pe rand cate o carte.

In primul mod de joc, fiecare jucator incearca sa puna mana primul pe obiectul reprezentat pe carte in culoarea corespunzatoare. In cazul in care nici obiectul, nici culoarea nu sunt corecte, jucatorii trebuie sa apuce obiectul care nu corespunde cartii, nici in forma, nici in culoare. Primul jucator care face acest lucru ia cartea respectiva.

Al doilea mod de joc este jucat in mare la fel ca primul, cu exceptia ca in cazul unei carti ce are desenata o carte, jucatorii trebuie sa strige cat mai repede numele obiectului corespunzator; in cazul in care nu apare nicio carte desenata, atunci jucatorii trebuie sa apuce obiectul, ca in primul joc.

In ambele moduri de joc, daca pui mana pe ceva ce nu ar trebui sau strigi numele unei piese gresite, atunci trebuie sa dai o carte din teancul tau jucatorului care a facut corect acest un lucru corect in cursul acestei runde. Cine are cele mai multe carti la terminarea teancului castiga jocul.

Jocul de societate Geistesblitz se poate juca in 2-8 jucatori, are o durata estimata de joc de 20-30 de minute si va fi disponibil la Essen 2010.