Viata prospera a omenirii a ajuns la un sfarsit brusc si violent de Ziua Aparitiei(Emergence Day). In 24 de ore, un sfert din toata populatia umana de pe Sera a fost stearsa si miliarde de oameni au fost pierduti in conflictul ce a urmat – un razboi nesfarsit ce a transformat suprafata planetei intr-o ruina fumeganda. Acum, o ultima impotrivire disperata este singurul lucru ce se mai poate face pentru a preveni anihilarea totala a rasei umane. Strange-ti echipa. Esti ultima speranta a Omenirii!

Cei de la Fantasy Flight Games au anuntat lansarea jocului de societate Gears of War: The Board Game! Acest joc colaborativ realizat de designerul Corey Konieczka arunca 1–4 jucatori in lupta impotriva unui dusman viclean si neobosit, fiind bazat pe seria de jocuri video FPS lansate de Epic Games.

Construieste-ti echipa din oricare din cei patru soldati COG si confrunta-te cu un sistem de joc inteligent intr-unul din cele  7 scenarii aleatoare. In Gears of War: The Board Game vei retrai momente clasice din Gears of War™ si Gears of War 2™. Alearga sa te adapostesti, imprastie-ti inamicii cu foc automat, sau taie-i in doua cu fierastraul Lancer!

Lupta impotriva hoardei Locust

Lucrul in echipa este esential in Gears of War: The Board Game, pe masura ce tu si colegii COG vor asigura zonele de pe o harta aleatoare mereu in expansiune, porneste foc de acoperire pentru a ajuta miscarile celorlalti si grabeste-te sa-ti ajuti camarazii cazuti – totul pentru a completa cu bine obiectivul misiunii.

La fel de importanta este utilizarea atenta a instrumentelor aflate la dispozitia ta: o gama larga de optiuni tactice si arme devastatoare. Mana ta de Carti de Ordine (Order Cards) inseamna indemanarea trupelor tale COG in lupte spectaculoase si in fiecare runda vei decarta una pentru a folosi abilitatea ei, pentru a te deplasa pe harta, sau pentru a ataca.

Poti pastra acest Ordine versatile, putand sa le decartezi pentru a te eschiva sau apara impotriva unui atac iminent, sau sa mergi alaturi de un coechipier. Comunicarea este cheia, iar cei mai de succes membri ai echipei COG recunosc ca impreuna formeaza o masinarie mortala.

O varietate mare de misiuni ofera o rejucabilitate ridicata

Cele 7 misiuni incluse vin cu o gama larga de obiective, incepand de la plasarea unui rezonator sonic in adancul pamantului infestat de Locust, pana la scaparea de atacul furiosului Berserker. In plus, fiecare misiune este construita aleator de fiecare data, folosind un mecanism ingenios de constructie pentru a fi sigur ca 2 jocuri nu vor fi intotdeauna la fel.

Gears of War: The Board Game va include:

– Peste 30 de miniaturi de plastic;
– Peste 200 de carti;
– 35 Carti de joc Locust AI;
– 17 jetoane de harta cu doua fete;
– Aproximativ 75 de token-uri si markere;
– 1 Fisa de Misiuni;
– 5 zaruri de Atac si 4 zaruri de aparare;
– 1 Linie Line-of-Sight.