Al doilea titlu anuntat pentru Spiel 2011 de catre Friedemann Friese este Funkenschlag: Die ersten Funken (Power Grid: The First Sparks). Jocul foloseste mecanicile din Power Grid (Reteaua Energetica), dar ne plaseaza in Epoca de Piatra. Mai jos aveti o scurta descriere a jocului facuta de catre editura 2F-Spiele:

” Ordinea fazelor din fiecare runda, ordinea jucatorilor, cartile de tehnologie: toate le stiti din Power Grid (Reteaua Energetica). Ce este nou atunci? Care este diferenta?

The First Sparks este mult mai rapid si mult mai direct. Esti imediat parte a actiunii. In fiecare runda, fiecare decizie este importanta. Ca si leader de clan tu decizi bunastarea clanului tau in timpul Epocii de Piatra. Vei avea nevoie sa dezvolti noi tehnologii de vanat si sa iei cunostinte noi, totul pentru a vana sau pentru a invata sa controleze focul. Cu ajutorul acestor abilitati, vei strange mancare indeajuns de mult pentru a hrani clanul tau si il vei imprastia mai departe in zone noi de vanat.

Intr-un joc de Power Grid: The First Sparks esti confruntat cu multe decizii: Ce carte de tehnologie iti ofera cele mai mari avantaje? Cand este cel mai bun moment sa-ti extinzi clanul? Ce zone de vanat iti vor da mancarea multa? Sa ajungi in zone de vanat noi sau sa securizezi zone de pe harta pentru clanul tau sunt factori importanti in strategia ta. Spatiile goale sunt mai ieftine pentru a te aseza comparativ cu spatiile in care sunt deja alte clanuri. Daca esti primul care ajunge la 13 membri in clan, vei castiga Primele Scantei (The First Sparks).”

Power Grid: The First Sparks este pentru 2-6 jucatori si are o durata de aproximativ 60 minute. In cutia jocului vom gasi:

– 6 jetoane de tabla;
– 1 tabla de depozitare;
– 102 membri de clan;
– 98 jetoane de mancare: 18 campuri verzi, 12 campuri galbene, 18 fructe de padure, 20 de pesti, 18 animale salbatice si 12 mamuti;
– 36 de carti de tehnologii;
– 6 Carti de “Iarba” pentru inceput;
– 8 carti de ansamblu;
– 12 jetoane cu resurse de mancare.