Dupa cum va anuntam aici, in acest weekend s-a desfasurat etapa locala Oradea a Campionatului National de Carcassonne 2011. Pentru ca este prima oara cand se desfasoara o etapa locala de Carcassonne, organizatorii au ales o locatie mai speciala: Sala Multifunctionala a Cetatii Oradea.

Comunitatea de board-gameri din Oradea numara un numar de aproximativ 100 de persoane pasionate de jocuri.
“De mai bine de un an ne strangem, de obicei circa 20-30 de persoane, in diverse cafenele din oras pentru a juca diverse jocuri de strategie – acesta fiind modul placut de a ne petrece timpul si de a ne stimula putin gandirea strategica, offline desigur. De fiecare data vin oameni noi care invata jocurile. Nu se percepe niciun fel de taxa de participare, multi venind cu jocurile lor, iar cei care au jocuri mai multe le pun la dispozitia celorlalti”, spune Geta Bocse.

Pe acorduri de muzica medievala, sambata, 3 septembrie 2011, 12 jucatori s-au intrecut in reconstruirea orasului Carcassonne. Dintre acestia, primi trei s-au calificat la faza nationala, care va avea loc in data de 8 octombrie 2011 la Cluj-Napoca.

Cei 3 finalisti sunt:

Alexandra Grapini – locul I
Bogdan Bocse – locul II
Camelia Tivadar – locul III.

Evenimentul nu a putut trece neobservat si presa locala a facut putina promovare comunitatiii de boardgames din Oradea:

www.bihorstiri.ro

www.crisana.ro

www.bihon.ro .

Mai jos aveti cateva poze din timpul etapei locale:

Etapa locala Oradea a Campionatului National de Carcassonne 2011 a fost organizata de Daniel Tivadar, cu sprijinul Cutia.ro si Asociatia pentru Cultura, Educatie si Dezvoltare Oradea.