Cei de la Fantasy Flight Games au anuntat relansarea jocului de societate Fortress America, un board game realizat de designerul Michael Gray in anul 1986! Actiunea jocului se petrece in viitor, America fiind atacata in cel de-Al Treilea Razboi Mondial. Un jucator va avea datoria de a apara America impotriva atacurilor de pe 3 fronturi: Asian People’s Alliance (Alianta Oamenilor Asiatici), Central American Federation (Federatia Centrala Americana) si Euro-Socialist Pact (Pactul Euro-Socialist).

Descrierea jocului Fortress America de pe site-ul celor de la Fantasy Flight:

Fortress America, un board game de strategie si supravietuire pentru 2-4 jucatori, aduce un viitor incrancenat nu foarte departe de zilele noastre in care razboiul a cuprins iarasi lumea. Aceasta versiune revizuita a jocului original din 1986 pune un jucator in controlul Fortelor Americane, impotriva a maxim 3 jucatori inamici ce se aliaza pentru a ataca America. Avand componente foarte frumos lucrate (ce includ peste 300 de figurine detaliate de plastic), Fortress America pune jucatorii intr-un scenariu infricosator in care diplomatia a esuat, iar  cel de – Al Treilea Razboi Mondial a inceput”.

Experienta originala din jocul initial va fi pastrata. Cateva schimbari pe care jucatorii vechi le vor observa sunt zarurile particularizate (indepartand astfel nevoia consultarii diagramei), un cronometru de 10 runde, o tabela de scor pentru orasele capturate si variante optionale de reguli suplimentare. Cateva orase au fost scoase de pe harta veche si adaugate altele noi.

Fortress America este asteptat in primul trimestru al anului 2012.