LCG_fan

Dupa ce in 2008 au introdus un nou format in cateva jocuri de carti – Living Card Game (LCG), cei de la Fantasy Flight Games au anuntat ca vor introduce o noua politica in competitiile oficiale (Organized Play tournaments): Rotatia (Rotation).

Ce inseamna acest concept? Ca nu se vor mai putea folosi in competitiile oficiale toate Data Pack-urile si extensiile Deluxe aparute de-a lungul timpului, pool-ul de carti valabile fiind astfel limitat la un anumit numar de Data Pack-uri si Cycle-uri.

Jocurile de tip LCG afectate sunt:
A Game of Thrones: The Card Game;
Android: Netrunner;
Call of Cthulhu: The Card Game;
Star Wars: The Card Game;
Warhammer 40,000: Conquest.

Chiar daca si The Lord of the Rings: The Card Game este tot un LCG, acesta este unul de tip cooperativ si nu va fi afectat de politica de Rotatie.

Cei care joaca sau au jucat TCG-uri in format competitiv, cunosc acest concept. Cumperi acum niste, participi cu ele la anumite competitii, dar dupa o anumita perioada, acestea nu se vor mai putea folosi.

Primul joc care va “beneficia” de acest tratament este A Game of Thrones: The Card Game, fiind anuntata editia a doua: A Game of Thrones: The Card Game Second Edition.

Mai multe detalii despre noua politica de Rotatie gasiti pe site-ul oficial.

Oare cei de la FFG si-au dat seama ca pot face mai multi bani din aceste LCG-uri? Sunt foarte curios cum vor primi aceste vesti jucatorii, mai ales ca foarte multi dintre ei le comparau cu Magic: The Gathering si cu sumele ce trebuiau cheltuite pentru deck-urile de competitie.