Este apogeul Razboiului Rece, iar cele doua superputeri mondiale se lupta pentru controlul resurselor din lume, fiecare folosind propria retea de spioni bine instruiti si asasini. Aceste cooperative vor recurge din umbra la toate mijloacele necesare – trucuri murdare, comploturi, masinatiuni ascunse si tradatori ascunsi – totul pentru a se asigura ca partea lor va iesi victorioasa. Prin manipulari subtile a economiei unei tari, a mass-mediei, masinii politice sau a puterii militare, acesti agenti vor face tot ce le sta in putinta sa convinga guvernele straine sa le inmbratiseze ideologiile.

Cei de la Fantasy Flight Game au anuntat releansarea jocului de societate Cold War: CIA vs KGB la sfarsitul anului 2011, un boardgame popular pentru 2 jucatori acum avand reguli mai clare, componente compacte si o cutie mai mica, portabila. Cu aceasta noua versiune a jocului Cold War: CIA vs KGB, sa tragi sforile lumii politice nu a fost niciodata mai usor si mai accesibil.

Infrunta soarta lumii

In Cold War, fiecare jucator ia rolul unui director fie a CIA sau a KGB-ului, incercand sa preia controlul mai multor tari. Pentru a avea controlul unei tari, jucatori trag carti pe rand dintr-un pachet comun numit “Group Cards” (Carti de Grup) ce sunt grupate in 4 categorii: Militar, Media, Economie si Politica. Fiecare carte are un numar, jucatorii adunandu-le in timpul jocului pana cand suma acestora devine egala cu valoarea unei tari disputate, fara sa o depaseasca.

 

Desi se bazeaza pe aceasta premisa inselator de simpla, Cold War: CIA vs KGB ofera un numar de optiuni strategice aditionale. De exemplu, fiecare tip de carte are efectul ei special si poate fi “mobilizata” (pusa deoparte) pentru a aplica acel efect, incluzand abilitatea de a decarta cartea adversarului si sa te poti uita la urmatoarea carte din pachet!

Rezultatul este un du-te vino de actiuni pe masura ce jucatorii manevreaza agentii lor in incercarea de a intrecere adversarul.