Dupa ce la sfarsitul anului trecut (2010) cei de la Fantasy Flight Games lansau mult asteptatul joc de societate Civilization: The Board Game realizat dupa jocul pentru PC al lui Sid Meier, ei bine, a venit vremea sa aflam informatii si despre prima extensie a acestuia ce se va lansa la sfarsitul acestui an (2011).

Avand optiuni noi incitante, jetoane de harta noi si componente pentru al 5-lea jucator, Fame and Fortune va duce civilizatia ta pe noi culmi! Carti noi de personalitati ii aduc pe Marco Polo sau Hannibal alaturi de punctele altor personalitati, in timp ce Cartile de Investitii iti ingaduie sa-ti cheltuiesti monedele obtinute cu greutate pe ultimele beneficii. Descopera relicvele antice, extinde-ti capitala intr-o metropola sau doteaza-ti orasele cu fortificatii temporare sau caravane de comert pentru a invinge rivalii.

Metropole dezordonate si oameni mareti

Printre multele optiuni noi si adaugiri aduse de extensia Fame and Fortune descoperim metropolele, orase imense contruite pentru a iti extinde influenta culturala. Prin cercetarea cartilor de tehnologie noi, jucatorii isi pot extinde capitalele in centre de populatie de doua ori mai mari decat orasele normale, extinzandu-se periferia pana la 10 metri patrati. In plus, token-urile de metropole ofera un bonus de lupta extra atunci cand se apara, si produc bazele pentru 2 culturi in loc de una.

Dar un oras este la fel de puternic precum sunt si oamenii sai, astfel ca extensia Fame and Fortune vine cu un nou pachet de carti Mari Personalitati (Great Person) ce pot fi recrutate, printre acestea gasind pe Ioana D’Arc, Hannibal sau Gustavus Adolphus. Aceste personalitati notabile ofera abilitati puternice inainte sa se intoarca in negura timpurilor. Poti tu oare sa culegi maretia lor pentru luptele tale?

  

Civilizatii noi, al 5-lea jucator

Vrei si mai mult? Fame and Fortune aduce 4 noi civilizatii, cum ar fi expertii comercianti Arabi, navigatorii Spanioli sau invatatii Greci. Jucatorii pot folosi resurse pentru strategii pe termen lung cu noile Carti de Investitii, sau chiar pot cutreiera pamantul dupa relicve ale civilizatiilor apuse.

Toate acestea vin alaturi de componentele pentru al 5-lea jucator ce va aduce noi elemente noi in experienta ta cu Civilization: The Board Game.