First published on BoardgameNews.com – Amazon Rainforest / Sahara Desert

Designer-ul Ted Alspach a anuntat detalii despre a doua extensie pentru Age of Steam / Steam, extensie ce se va lansa la Essen in octombrie 2010. Extensia va fi lansata de firma infiintata de el in 2006, Bézier Games. Asa cum scriam si despre California Gold Rush / Underground Railroad , extensia Amazon Rainforest / Sahara Deserteste tot o harta pliabila, cu doua fete, pentru ambele sisteme de joc ale Steam si Age of Steam.

Actiunea din Amazon Rainforest are loc in mijlocul padurilor braziliene, unde construiesti sine de cale ferata intre putinele orase imprastiate. Spre deosebire de restul hartilor Steam/AoS, Amazon-ul nu are orase si nu ai cum sa le aduci pe harta. Din fericire, venitul tau nu este legat de sinele de cale ferata. Din nefericire, este legat de “piata de lemn” unde fiecare cub colorat reprezinta cate un tip de lemn diferit sin America de Sud. Cu cat este mai livrat mai mult lemn, cu atat scade rezerva si creste pretul lemnului. Cucat este mai putin lemn pe harta, cu atat mai ieftin este. Trebuie sa gasesti lucrurile rare si sa le livrezi inaintea celorlalti. Amazon Rainforest este pentru 3-6 jucatori. 

Actiunea din Sahara Desert are loc in portiunea de nord a Africii. In cel mai aspru mediu unde se poate construi o retea de cale ferata, nu poti supravietui fara apa multa. Oricum, apa poti lua doar din oazele din desert, si o data ce sunt secate, asa raman. Daca nu ai acces la apa, poti plati pentru ea la fiecare livrare, asu, daca esti destul de istet, poti alege actiunea Import de Apa si sa nu-ti mai faci griji pentru apa toata runda. Indiferent cum vei face, va fi dificil. Sahara Desert este pentru 3-5 jucatori ce nu cunosc limite.