Cei de la Eagle Games au anuntat lansarea la sfarsiul lui iunie 2011 in cadrul Origins Game Fair a doua extensii pentru seria Railways of the World: Railways of the World: Event Deck si Railways of the World: The Card Game – Expansion.

Railways of the World: Event Deck

Railways of the World: Event Deck se poate adauga jocului de baza Railways of the World sau oricarei extensii pentru a aduce noi experiente in construirea de sine de cale ferata.Pentru a folosi deck-ul, va trebuie loc langa tabla de joc pentru toate cele 4 teancuri: Event Deck (Teancul de Carti Eveniment), Future Event (Evenimente Viitoare), Current Event (Evenimente Curente) si Discard Pile (teancul Cartilor Decartate). Teancul de Carti Eveniment include mai multe carti decat vor folosi jucatorii intr-un joc, deci nu vor exista 2 jocuri ce se vor juca la fel.

In loc sa traga aleator din teancul de carti, jucatorii isi pot construi propriile deck-uri, de exemplu un teanc cu evenimente negative, sau un deck ce contine doar evenimente pozitive.

Railways of the World: The Card Game – Expansion
 
Railways of the World: The Card Game – Expansion adauga mecanisme noi si optiuni de punctaj bonus pentru jocul de baza prin:

– Tunele pentru a conecta orasele existente, dand acces la cuburi ce impacteaza controlul orasului;
– Modificatori pentru a permite modificarea culorii sinei de cale ferata in timpul constructiei pentru a se putea conecta la un oras cu o culoare noua;
– Orase Gri pentru a furniza bunuri aditionale ce se pot livra;
– Baroni pentru a furniza puncte de bonus suplimentare.