First published on BoardgameNews.com – Agricola: The Legen*dary Forest Deck

In aceasta saptamana au iesit de sub tipar de la Lookout Games cartile pentru o noua extensie Agriola: The Legen*dary Forest Deck, asa ca ele vor fi disponibile la Essen 2010. In stilul clasic al editurii cu care ne-am obisnuit, acest set de carti se bazeaza pe povestile cu zane, filmele sau cartile ce implica padurea si aplica aceste idei in universul Agricola. Aceasta noua extensie vine dupa lansare X-Deck facuta la Essen in 2008.

Acesta extensie are 24 de carti ce vor adauga o noua dimensiune jocurilor de Agricola si este incorporata in joc intr-un mod asemanator cu X-Deck. Amesteci cartile impreuna la inceputul jocului pentru a construi pachetul Forest Deck; atunci cand oricare jucator revendica 3-4 bucati de lemn intr-o singura actiune – fie ca va lua 3-4 Lemn de pe spatiile de actiune sau de pe alte spatii unde s-a acumulat lemn – va lua o carte si o va folosi.

Multe carti din extensie vor avea un efect imediat in joc, dar sunt si Carti de Imbunatatire Minora, Carti de Ocupatie si Spatii Noi de Actiune. Pot fi si alte surprize ce se ascund printre carti –  la urma urmei, nimeni nu se asteapta la Inchizitia Spaniola (sau la Dragonul Gisemück).