Istoria celor de la Mage Company incepe in anul 2003 cand Michael Andresakis si Alexander Argyropoulos au pus bazele companiei ce are sediul in Burgas, Bulgaria. Primul lor joc a fost Eragra: The Unfolding Card Game, la care au inceput designul inca din 2001 si au continuat dezvoltarea lui timp de 9 ani.

De Mage Company am aflat pentru prima oara cand am vazut un proiect interesant pe platforma de finantare Kickstarter pentru 12 Realms, proiect ce a fost finantat in proportie de 468%, reusind sa stranga 93.751 dolari.

12 Realms este un joc colaborativ Fantasy, de aventura, independent de limba, pentru 1 pana la 6 jucatori, ce foloseste niste miniaturi superbe. Acest joc a fost nominalizat de Board Game Geek la categoria Golden Geek Best Print & Play Board Game editia 2011.



12 Realms a castigat Sigiliul Calitatii oferit de cei de la Game Salute si s-a clasat pe locul al 3-lea pe Board Game Geek in categoria celor mai asteptate jocuri de Petrecere, Familie & Copii ale anului 2013.

Fiind finantat cu succes si pe platforma de finantare germana Spiele Schmiede, le-a dat posibilitatea celor de la Mage Company sa lanseze jocul si in limba Germana, nu doar Engleza. In Stetele Unite, Canada si Australia cei de la Game Salute il vor vinde in mod exclusiv, iar cei de la Spiral Galaxy Games se vor ocupa de vanzarea in Marea Britanie si Irlanda. O recenta colaborare cu cei de la Uplay.it va aduce in Italia versiunea in limba italiana.

Lansat in 2012, Wrong Chemistry va avea o extensie – Wrong Chemistry: Expand Your Lab – ce va aduce un al cincelea jucator. Scopul jocului a ramas acelasi, jucatorii luptandu-se sa colecteze cat mai multe puncte de victorie prin formarea de molecule pe baza cartilor trase. Cartile noi de elemente sunt mult mai tactice, dand posibilitatea jucatorilor de a folosi ambele fete ale jetoanelor.



Extensia Wrong Chemistry: Expand Your Lab va fi lansata tot pe Kickstarter incepand cu data de 1 Iulie 2013, lansarea oficiala fiind programata pentru Targul International Spiel Essen 2013.

De distributia jocului se ocupa:

Game Salute in Statele Unite, Germania, Polonia, Rusia, Australia si Franta;
Spiral Galaxy Games in Marea Britanie si Irlanda;
Hobby Games Network in Singapore si China;
Millennium in Spania;
Uplay.it in Italia.

Va exista si o versiune video a jocului Wrong Chemistry pentru I-Pod, Android, Tablete si PC, cei de la Nomad Games (Talisman) ocupandu-se de dezvoltarea acesteia, versiune ce va fi lansata tot prin intermediul platformei Kickstarter, imediat ce vor avea la dispozitie materialele necesare pentru promovare.

Va vom tine la curent cu ce informatii vom mai primi in viitor de la editura Mage Company.