Asa cum am promis, iata ca Sambata la amiaza am onorat invitatia facuta de Taraba de Jocuri. Am fost in formatie aproape completa: eu, Carmen si Costy.

Cafe Lente, o locatie aleasa cu gust, ne-a fost gazda primitoare. Asa cum discutasem pe parcursul saptamanii trecute, dupa ce invitatia a fost lansata, fiecare dintre noi am adus ce am avut fiecare mai bun prin casa.
Uite asa, dupa cateva minute de asteptare pana s-a strans toata lumea, teancul de jocuri a luat dimensiuni uimitoare.
Dixit, Mr.Jack, Bohnanza, Battle Line, Carcassone, Puerto Rico, Red November, seria de jocuri de societate Ticket to Ride, Jungle Speed, Gloom, sunt doar cateva dintre jocurile aduse si puse la bataie.
Dupa cateva minute de socializare face to face, lasand la o parte mijloacele des folosite precum Facebook, Twitter, ne-am delectate cu cate un suc rece si fiecare dintre noi a luat in primire care o masa la care se juca cate ceva.

Fetele, 4 la numar (Alis, Diana, Otilia si Carmen), s-au delectat cu un Puerto Rico, iar eu si Costy ne-am apucat sa invatam Bohnanza avandu-l drept profesor pe Mihai. Tot prin zona, Dang si VickdaReaper au incins un Twilight Struggle.
In legatura cu Bohnanza, spre surprinderea mea, desi aveam jocul de un an si ceva, am avut placuta surpriza sa vedem ca jocul asta este chiar fun.
De aici il las pe Costy sa va povesteasca restul deoarece eu am fost nevoit sa plec acasa mult mai repede decat planificasem.

Multumesc muck, am preluat legatura!

Asa cum zicea, muck a fost foarte incantat de Bohnanza. Acest joc a fost pentru noi timp de mai bine de un an piatra de incercare. Dupa cateva stradanii de invatare, desi aveam regulamentul tradus in fata, ideea de joc de carti cu tot felul de boabe nu prea imi trezea interesul si abandonam orice incercare de joc. Regulamentul nu este greu, iar jocul, ca si reguli, are complexitate mica. Se pare Uwe Rosenberg este fascinat de agricultura si a mai facut un joc pe teme agricole nascocind tot felul de boabe de cafea, de cacao, de ceara si alte nume simpatice. Jocul se bazeaza pe ideea de a planta boabe, a le recolta si a face bani din asta. Nu vreau sa intru prea mult in detalii, va astept la un joc la urmatoarea intalnire.

Dupa placuta experienta cu Bohnanza, muck fiind castigator (sigur de asta ii place asa mult jocul si mai ales ca a dat si banii pe el 🙂 ), ne-am regrupat la mesele de joc. Mihai a organizat un joc de Saboteur si au inceput sapaturile in cautarea de pepite de aur. Fetele inca se luptau pe plantatiile de la Puerto Rico, asa ca l-am racolat pe Dang impreuna cu Sebi sa ne explice Mr. Jack al carui posesor sunt eu, dar nu am apucat inca sa il joc.

Dupa ce am ascultat explicatia componentelor de joc, a hartii si a personajelor, am inceput un joc, Dang fiind Jack, iar eu inspectorul. Lectia de Mr. Jack a fost foarte bine realizata, pot spune ca am invatat jocul, dar am primit si Tips & Tricks legat de strategii si tehnici de prindere a criminalului. Jocul este unul de logica, foarte bine realizat, as putea zice ca imi aminteste de jocul de Sah daca ma gandesc la cum se muta personajele si ce abilitati au. Pacat ca este limitat la 2 jucatori, dar asta nu este o problema; Carmen, un Mr. Jack ? 🙂

Dupa ce am terminat cu Mr. Jack, Dang ne-a prezentat Through the Ages, un joc de construire a civilizatiei, foarte complicat din ce am vazut.

Desi ne hotarasem sa plecam, fetele terminasera cu Puerto Rico (castigatoare Alis, 46 de puncte de victorie), am fost convins sa particip la un Jungle Speed. Jungle Speed este un joc de petrecere, de indemanare si atentie. Daca nu esti atent, poti pleca acasa cu mainile zgariate poate chiar cu o vanataie. Ca si componente, exista un totem de lemn asezat in mijlocul jucatorilor. Se impart carti de joc ce contin forme colorate, destul de asemanatoare. Fiecare intoarce pe rand cate o carte din cele primite. Daca se nimereste aceeasi figura cu a altui jucator, apare un conflict si cel care “fura” totemul de pe masa castiga batalia. Celalalt, invinsul, primeste cartile celuilalt. Castiga cel care scapa cel mai repede de carti. Eu am fost cel care le-a adunat pe toate. Aveam impresia ca le pot lua acasa la sfarsit 🙂 . Se pare ca m-am inselat. Un joc excelent de petrecere!

Cam asa a decurs intalnirea organizata de Mihai de la Taraba de Jocuri. Ne-am simtit foarte bine, asteptam cu nerabdare urmatoarea intalnire. Mai jos aveti o galerie foto ce contine poze de la intalnire.