Marti, 08.05.2012, cei de la Taraba de Jocuri au avut in Lente & Cafea intalnirea cu numarul 27. Impreuna cu Oitza Neagra si cu nasul muck, ne-am deplasat la fata locului sa vedem ce jocuri mai incearca lumea si, de ce nu, sa ne jucam ceva si noi. Puteti vedea pozele facute la intalnire aici.

Ajungand ceva mai tarziu, in jurul orei 20:00, cu greu am reusit sa facem rost de o masa ceva mai mare, pentru ca sub atenta supraveghere a maestrului Vick, impreuna cu Oitza urma sa incercam Carson City. Nasul muck s-a bagat repede cu Sebastian F., Octavian C. si Mihnea A. la cateva dueluri de Planeswalker in minunata lume a Magic: The Gathering.

Pe la celelalte mese lumea “se lupta” de zor cu jocuri precum Colonistii din Catan, Alhambra, A Game of Thrones, editia a doua, 011, Takenoko, Cuba, Carcassonne sau Ticket to Ride: Europe.

Sa revenim la Carson City, un joc de societate realizat de designerul Xavier Georges ce are ca tematica Vestul Salbatic si construirea orasului Carson. Acest board game foloseste destul de multe mecanici: Dice Rolling, Tile Placement, Variable Phase Order, Variable Player Powers si Worker Placement.

Carson City, impreuna cu Vick si Oitza Neagra

                                                                        

Desi are destul de multe reguli, cam dupa vreo 15 minute de explicatii, am inceput pe rand timid (mai mult noi, Vick nu avea nici urma de emotie) sa devenim personajele din joc si sa incepem constructia. Pe langa tabla de joc, tot felul de jetoane, Carson City foloseste o pereche de zaruri imense, ceva mai mici decat cele pe care le au unii oameni pentru oglinda retrovizoare de la masina. Sunt imense!!!

Daca la inceput am ramas destul de in urma, am inceput sa recuperez destul de repede si sa-i depasesc pe cei doi pistolari. Normal, bucuria a fost de moment, asa ca pentru un incepator, mai ales ca pe parcursul jocului imi mai aduceam aminte de cateva reguli spuse de Vick la inceput. Sfarsitul jocului m-a propulsat destul de mult, ajungand la un numar de puncte de victorie bunicil, dar nu indeajuns incat sa castig jocul, maestrul Vick reusind sa produca cu 2 puncte mai mult.

Carson City ne-a lasat o impresie buna si acea dorinta de a-l mai juca.

In tot acest timp, nasul muck a mai pierdut, dar a mai si castigat cateva partide de Magic, pe la mese au mai aparut Bonbons, Gosu si Dobble.

Pentru ca mai aveam chef de joc si nu ne grabeam spre casa, pe la ora 22.00 ne-am mutat din vest salbatic in arhipelagul insulelor Ciclade ale Greciei antice. Ce am jucam? Jocul cu acelasi nume, Cyclades. Cyclades este realizat de designerii Bruno Cathala si Ludovic Maublanc si este un joc de strategie ce foloseste mecanici precum Area Control / Area Influence, Auction/Bidding, Card Drafting si Dice Rolling.

Cyclades, impreuna cu Vali, Edi, Vick si Oitza

                                                 

Dupa ce am explicat regulile, impreuna cu Edi, Vali, Vick si Oitza am inceput dezvoltarea armatelor, a trupelor, fiecare incercand sa fie primul care reuseste sa faca 2 metropole. Pentru ca doar Vick mai jucase inainte si stia jocul, am fost atent doar la el, facand greseala de a ignora stadiul de dezvoltare al celorlalti. Dupa un duel aproape mitologic, am reusit sa-i fur o insula cu o metropola pe ea si cu 3 Cornuri ale Abundentei. Totul a fost in zadar, Vali reusind sa faca cele 2 metropole si sa castige astfel jocul.

A fost o seara frumoasa, cu multa lume la mesele de joc, iar locatia, perfecta!