Am cam intarziat cu acest review al intalnirii de miercuri seara organizata de Taraba de Jocuri. Desi a fost intr-o zi din timpul saptamanii, dupa o zi de munca, pot spune ca asteptam cu nerabdare ora 18:00 sa pot pleca inspre locul stabilit, Cafe Lente. De ce aceasta nerabdare?

Pentru ca mai toata ziua am conversat cu Adixor si Mihai pe tema jocului Risk, editia revizuita, eram nerabdator sa ma pot lupta si sa castig si eu un joc de Risk, mai ales dupa ultimele incercari nereusite. Adixor dorea de mult sa vada cum e, muck si eu deja stiam destul de bine ce surprize ofera jocul in desfasurarea sa, iar Mihai jucase doar varianta veche.

Cu Mr. Jack in rucsac, muck cu Risk-ul intr-o punga, am ajuns si noi pe la ora 19:00, inmuiati bine de tot de la caldura de afara. De cum am intrat am auzit zgomot de tarnacop, pepitele sareau in stanga si in dreapta, semn ca se juca un frumos joc de Saboteur. In urma noastra a venit si Octavian, care m-a racolat la o lectie de Mr. Jack. Dupa ce ne-am administrat cate o “injectabila” de la Tuborg, m-am apucat sa-i explic lui Octavian care e “scopul si durata vizitei” in cartierul plin de posibili criminali, eu alegand sa fiu Jack. muck ne insotea de aproape.

Am dus pana la sfarsit jocul cu Octavian, el reusind destul de usor sa ma acuze. In runda a 5-a din cate imi amintesc, mai erau 2 personaje suspecte, iar pentru unul dintre ele Octavian avea deja cartea de alibi. Cam in acelasi timp s-a terminat si jocul de Saboteur, l-am lasat pe Octavian profesor de Mr. Jack deoarece a mai venit cineva interesat de acest joc si ne-am bagat la Risk.

Mihai s-a dat lovit si a renuntat la Risk in favoarea unui joc de Niagara, mai ales ca din ce am inteles, el stia jocul dstul de bine. Am ramas la Risk 3 persoane: eu, Adixor si muck. Ne-am apucat sa ne alegem piesele, sa asezam tabla de joc, sa explic in mare regulile jocului cand “soc!”, am simt o bataie pe umar. Oitza Neagra si-a facut aparitia, desi simulase o retragere din echipa BoardGames BLOG participanta la evenimentul educativ.

Ne-a recalculat trupele, am tras cine sa fie primul jucator si am inceput in forta. In forta a inceput Carmen, ea fiind primul jucator, Adixor al doilea, muck al treilea, iar eu ultimul. Eu am inceput jocul de Risk (dupa ce cam toti ma atacasera) cu un singur scop: sa-mi recuperez Capitala pierduta in favoarea maestrului Adixor. Daca ar exista o regula ca nu ai voie sa dai zaruri mai mari de 3, cred ca as fi spulberat concurenta. Dar pentru ca nu se joaca asa, la niste zaruri mici ale adversarilor de 3, 4 eu raspundeam invariabil cu 1,2 sau maxim 3. Maxim!

Da, am pierdut fulger cam toate teritoriile, Carmen cucerind cam tot ce isi propunea si executand intr-un mod spectaculos fiecare obiectiv dorit. Se pare ca Adixor a ramas cam neplacut surprins de faptul ca noi nu facem aliante. Risk-ul asa il jucam, fiecare cu strategia/norocul lui.

Pe langa noi s-a inceput un joc de Carcassonne in doi de catre Octavian si noul coleg de Mr. Jack. Noi, soldatii infranti (eu, Adixor si Muck), impreuna cu acest personaj de care sunt mandru si ma bucura faptul ca suntem contemporani, Oaia Neagra, am reusit sa racolam doi noi veniti la eveniment, Mihnea si Anca (sper sa nu gresesc numele, oricum nu ma prezint cu mielul aferent 🙂 ! ). Jocul ales: Alhambra!

Despre Alhambra stiam doar ca arata bine, e destul de ieftin si cam atat. Mihnea si Anca se pare ca erau veterani, Adixor mai jucase in urma cu un an si nu mai stia foarte bine regulile, iar noi echipa BoardGames BLOG, clipeam des si ascultam cuminti explicatiile 🙂 . Dupa ce am aflat care e faza cu cladirile, cu banii si cam ce trebuie sa facem, ne-am apucat de construit. In tot acest timp, Niagara se terminase si incepuse un frumos joc de Citadels, joc de carti si pastile de Strepsils, cel putin asa arata acele pietricele.

Ocupat si cu pozele, am inceput sa-mi dezvolt un frumos oras, dar se pare ca nu era asa de productiv. La prima “recolta”, Carmen a primit “doar” 10 puncte pentru garduri, pe langa punctele aferente cladirilor. Se pare ca feng-shui-ul, karma sau ce mai vreti voi de la Risk se tineau scai de Oitza. Cu ochisorii aproape inlacrimati, Mihnea suspina la fiecare cladire valoaroasa pierduta. Ce sa mai, se pare ca a fsot seara ei. La sfarsitul jocului de Alhambra, Carmen a fost declarata fara drept de apel castigator al jocului si pot spune ca al serii. Nu mai conteaza ca pe 2 si 3 am iesit eu si muck, in aceasta ordine :). Chiar nu! Cel putin, nu azi si nici atunci nu a mai contat acest amanunt!

Sper ca in weekend sa ajung la intalnirea de la Ceainaria Tabiet, trebuie sa vad si eu aceasta locatie ce se pare ca va gazdui de acum multe evenimente de acest gen. Oricum, de sfarsit, declar ca a fost inca o intalnire reusita!

Poze de la intalnire aveti aici, nu am reusit sa incarc si pe Picasa pozele, multumesc Romtelecom si serviciilor de ca… litate! Hai ca-i facem in curand de 3 zile internetului, la fel si telefonului!

L.E: Am pus in sfarsit pozele si pe Picasa 🙂