Dupa ce am pus pozele de la intalnirea organizata de Taraba de Jocuri sambata 25 septembrie, am ramas dator cu ceva explicatii si povestiri legate de ce jocuri am jucat.

Desi am ajuns mai tarziu (eu si Carmen), pe la ora 17:00, lumea se juca de zor. Initial am crezut ca sunt atat de multi incat au iesit si afara. Nu era chiar asa, dar nici putini nu erau. Cam 25-30 de oameni, iar cei de afara doreaua sa stea la aer. Printre cei veniti, era si un vecin cu Ceianaria Tabiet care vazuse ceva activitate si cateva boardgame-uri, fiind foarte surprins: si el este pasionat!

De cum am intrat, Mihai ne-a luat pe mine si pe Carmen in primire la un Shadows Over Camelot. De abia am apucat sa comandam doua ceaiuri delicioase (Berry Sextet) si sa salutam lumea: maestrul Dang, Diana, Eugen, Mezak,Sebi si Otilia se luptau de zor cu centralele electrice la un frumos joc de Power Grid, la o alta masa se desfasura un joc ce-i nu ii mai retin numele, pe afara se juca ceva Catan si Carcassonne.

Ziceam ceva de Shadows Over Camelot? Ei bine, acest joc ma ispiteste de foarte multa vreme. De ce? Pentru ca are o grafica ce iti taie rasuflarea, povestea este una cunoscuta (Regele Arthur si Cavalerii Mesei Rotunde). Ne-am asezat la masa eu , Carmen, Victor, Mihai, Octavian. Dupa ce ne-am impartit rolurile, am ascultat explicatiile (era prima data cand jucam) si ne-am apucat de treaba. Shadows Over Camelot este un joc de tip cooperativ, asa ca ne puteam ajuta intre noi. Carmen nu a fost atrasa de joc si s-a retras la un Ricochet Robots. Eu m-am apucat serios de joc, ziceai ca sunt tradatorul. Am reusit sa scap de toate quest-urile incepute si sa nu castig niciunul, am incercat la Pocal, dar afara vreun rezultat notabil (m-am retras de acolo repede, terminasem cartile).

Sfarsitul jocului a venit dupa vreo 2 ore de lupte seculare. Tot eu am fost cel care a tras cartea magica: am adaugat inca 2 catapulte la cele 11 existente. Intre timp, pana sa luam bataie, personajul ales de Carmen si ramas pe masa a fost folost in cele din urma de catre Simi, care a venit ceva mai tarziu ca noi.

Dupa jocul de Shadows Over Camelot, am trecut la un alt joc nou, Cleopatra, singurul om de la masa ce il mai jucase (de fapt citise regulamentul de vreo 2 ori) fiind Mihai. Toata lumea prezenta la masa a fost impresionata de figurile din plastic ce reprezentau Sfinxul, coloane, intrarea in clarile, mozaicul, tronul reginei, Obeliscul. Toate din plastic si destul de maricele. Jocul este foarte interesant si prezinta povestea constructiei unui templu pentru Cleopatra, iar fiecare dintre jucatori este un arhitect. Folosind diferite materiale de constructie, poti sa ridici diferite monumente.

Scopul jocului este sa faci cati mai multi bani (Talanti), dar sa ai grija la nivelul de coruptie. Cel care are la sfarsitul jocului cele mai multe markere de coruptie este dat la crocodili. “Fericitul” de la sfarsitul jocului ce a avut onoarea de a se intalni cu aceste reptile a fost Mihai, iar castigatorul cu cei mai multi bani a fost Octavian.

Alte jocuri? Dang si Otilia au testat Ingenious Travel Edition, pe la alte mese am mai vazut Dixit, Catan, Carcassonne, Ticket to Ride:Europe.

Cum ziceam, pozele de la intalnire le gasiti aici.