Sambata trecuta, 23.07.2011, cei de la Lex Hobby Store au avut intalnirea de weekend, tot mai promovata si animata in ultima vreme, semn ca lucrurile merg foarte bine pentru comunitatea boardgames din Iasi.

Intalnirea a inceput de pe la ora 11:00 cand a venit lumea sa joace Magic: The Gathering intr-un format “home made”, gandit de Andrei G. : Wild Commander. Dupa formatul custom , s-a continuat cu obisnuitul casual magic; mai multe formate: standard sau un draft din stack-ul lui Mishu.

In afara luptelor de Magic, s-au jucat multe alte boardgame-uri pana pe la ora 20:00. S-a inceput light cu un demo de Dominion si Alhambra pentru cateva persoane ce nu mai jucasera pana atunci.

Alexandra a jucat noul favorit, Middle Earth Quest, un joc care ameninta serios popularitatea lui Battlestar Galactica acolo la Lex Hobby Store. E un joc masiv, are o harta de joc formata din 2 bucati, o gramada de carti, token-uri si cateva miniaturi. Combatul este unul cum nu s-a mai vazut in alte jocuri, se face folosind cartile detinute, iar daca mori in acest joc nu e neaparat un lucru rau. Un jucator e Sauron, iar restul trebuie sa lupte impotriva lui.

Pe langa Middle Earth Quest, s-a mai jucat si Battles of Westeros, un alt joc in care ai ce face. Lansat de FFG acum un an, el pune jucatorul sa duca bataliile din A Game Of  Thrones, fie de partea Lannister fie de partea Stark (asta in jocul de baza, deoarece sunt extensii care adauga alte case in joc). Jocul vine cu nenumarate miniaturi, pentru senzatii vizuale puternice.

Dupa Battles of Westeros s-a continuat cu Battlestar Galactica in 4 jucatori, care a fost destul de lejer pentru oameni sa castige fiind un singur cylon.

Mai jos aveti cateva poze trimise de Alex de la Lex Hobby Store. Enjoy!