Cand am publicat pozele, v-am promis ca o sa revenim cu detalii despre cum a decurs intalnirea de board games din Facultatea de Matematica si Informatica organizata impreuna cu Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica (ASMI).

Dupa ce am aranjat sala de clasa si am scos jocurile, am rugat pe fiecare din cei 30 de participanti sa-si scrie numele pe cate un biletel de hartie si sa-l puna intr-un bol de sticla. De ce? Pentru ca cei de la Ideal Board Games au oferit prin tragere la sorti doua jocuri de societate: 1 Reteaua Energetica si 1 Colonistii din Catan, jocul de carti.

Pe parcursul celor 4 ore petrecute impreuna, au participat in total peste 35 de persoane dornice de joaca. Desi cel mai dorit si asteptat joc era evident Colonistii din Catan, studentii Facultatii de Matematica si Informatica au fost curiosi sa incerce si Reteaua Energetica, Alhambra, Carcassonne, Qwirkle, Bonbons, Dobble, Blokus sau Alien Frontiers.

Impreuna cu nashul Muck ne-am impartit cat am putut la cele 5-6 mese de joc, sa explicam reguli si sa indrumam studentii pe caile jocurilor de societate.

Desi nu am avut timp sa ne bagam si noi la o Retea Energetica sau Alhambra, printre picaturi si pauze scurte, am reusit sa jucam 2-3 partide de Dobble si 2 partide de Magic: The Gathering.

Spre sfarsitul intalnirii, a urmat tragerea la sorti, desemnand astfel cei 2 castigatori ai jocurilor oferite premiu de Ideal Board Games.

Ionut Sorodoc a plecat fericit acasa cu un exmplar al jocului Colonistii din Catan, jocul de carti. La fel de fericit a fost si Radu Prescura dupa ce si-a auzit numele alaturi de titlui celui de-al doilea joc: Reteaua Energetica.

Ne-a bucurat sa vedem ca toata lumea prezenta stia ce inseamna board games, mai ales sa vedem ca deja sunt fani Colonistii din Catan, dar dornici sa incerce si alte jocuri.

Initiativa celor de la ASMI a fost foarte bine primita si cu siguranta ca vom repeta aceasta intalnire si cu alta ocazie.

Tu ai fost la intalnire? Cum ti s-a parut?