A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris pe larg despre ce se mai intampla la intalnirile de Miercuri seara din Ceainaria Tabiet, rezumandu-ma doar la apostarea pozelor ce au fost incarcate aici.

Ei bine, multa lume noua a pasit pragul ceainariei si toti sunt bucurosi ca pot socializa la un ceai/o bere alaturi de prieteni intr-un mod inedit: jocurile de societate (board games).

Pentru ca este multa lume noua, impreuna cu Mihnea, muck sau Carmen incercam sa le dezvaluim asa cum trebuie aceasta lume fie cu un Carcassonne, Dixit, Alhambra, Samurai, Blokus sau pe cei dornici de jocuri mai complicate, cu un Fresco, Reteaua Energetica.

Seara precedenta a debutat pentru mine cu un joc de Samurai alaturi de Eugen si vreo doi Dragos. In afara de scopul jocului stabilit in regulament de Knizia (acela de a avea cele mai multe piese din cat mai multe tipuri), scopul principal (mai putin pentru mine) era “Sa nu castige Eugen!”.

Nu pot spune ca i-am stricat foarte mult strategia de joc, doar de vreo 2 ori. Atenti la Eugen si mai putin la mine, cei doi Dragos mi-au oferit victoria fara prea mare rezistenta.

Cu forte proaspete si oameni nou veniti, am inceput un joc de Dixit ce a fost destul de haios, mai ales pe baza glumelor presarate printre explicatiile date asupra indiciilor spuse in joc. Mai o bericica, mai o aluna, am reusit cu succes sa-mi duc iepurasul ce marcheaza scorul la o distanta de 2-3 puncte in fata celorlalti.

Stiu, surprinzator, am castigat si eu la jocuri! Normal, pentru ca nu am jucat cu Oaia Neagra, ar spune cineva 😀 !

Jocuri de pe la alte mese: Dominion, Colonistii din Catan, Sator Arepo Tenet Opera Rotas, Agricola cu multe expansiuni, A Game of Thrones, Ricochet Robots, Chronauts.

In continuare am vrut sa ma bag la un Alhambra, dar am renuntat pentru a prelua rolul de povestitor, mai ales ca mai toata lumea de la masa il juca pentru prima oara. Printre explicatiile de la Alhambra, am strecurat si ceva indicatii de Bohnanza a alta masa.

In total au fost cred ca vreo 40 -45 de oameni in cele peste 5 ore petrecute in ceainarie. Se pare ca lumea prinde repede gustul boardgame-urilor si mai toti se gandesc sa isi faca un obicei saptamanal de a participa la intalnirile BoardGames BLOG Night.