Impreuna cu Costy, joi seara, la invitatia domnului Marius Fulgu, am participat la o intalnire de prezentare a jocului de societate (board game) Financial City.

Locatie aleasa cu gust, Bucharest Hub, este un loc ce face intotdeauna deliciul evenimentelor speciale.

Pe la orele 7 si jumatate, dupa ce cam toata lumea asteptata si-a facut aparitia, Marius Fulgu ne-a indrumat pe toti intr-o camera de la demisol in care sa ne putem desfasura activitatea. La loc de cinste, Financial City era prezent pe fiecare masa.
Prezenta a fost una impresionanta, la joc luand parte 19 oameni impartiti la trei mese de joc. Ascultand cu atentie indicatiile date de Marius Fulgu, incepem jocul.

Financial City este un joc pur romanesc, ce are la baza conceptul a doi oameni Marius Fulgu si Nicu Naum.
Desi foarte multa lume il aseamana cu batranul Monopoly, ideea de baza este cu totul si cu totul alta. Permisivitatea lui este elementul care pe mine m-a surprins intr-un mod placut. Ca sa fiu mai pe intelesul tuturor, va voi detalia cate ceva din tematica jocului pe tabla Financial City.

Fiecare jucator este reprezentat de un pion de culoare diferita, la joc putand lua parte pana la 8 participanti. Fiecare dintre ei trebuie sa aleaga, aleator, o carte dintr-un teanc de 20, care-i v-a arata meseria, salariul si cheltuielile lunare. In varianta jucata de noi, castigatorul jocului este cel care isi va amortiza cheltuielile lunare din venituri pasive. Mai pe romaneste, sa fii propriul tau patron. La inceput pornesti cu o suma de bani egala cu dublul salariului primit pentru job-ul ales. Toate calculele necesare in joc sunt tinute pe o foaie de evidenta a cheltuielilor si investitiilor, Financial City oferind in cutie mai multe exemplare pe langa cele 8 creioane.

Spuneam mai sus ca jocul are o permisivitate mare? Ei da! Afacerile se pot face si la mica intelegere intre doi jucatori, venitul pasiv fiind impartit in mod egal. Sunt de parere ca jocul devine foarte interesant atunci cand la masa se fac echipe. Sa nu uitam totusi ca afacerile sunt afaceri si pana la urma cand vine vorba de bani, sunt foarte multi oameni care ar “calca si pe cadavre”.

Financial City iti ofera posibilitatea de a cumpara Mall-uri unde poti subinchiria spatii comerciale, de a cumpara terenuri pe care iti poti dezvolta afaceri sau chiar actiuni la bursa de unde primesti dividende. Pe langa toate acestea, exista si evenimente placute sau neplcute numite sugestiv de catre designeri “Evenimente din Viata”, unde ascensiunea sau decaderea brusca a fiecaruia tine de norocul intoarcerii unei carti.

Sa vorbim un pic si despre partea de design si calitate a jocului de societate Financial City. Designul cutiei, al componentelor este unul cat se poate de simplu si la obiect. Calitatea nu este una exceptionala, dar nici de trecut cu vederea.

Una peste alta, Financial City este un joc ce imbina calitatea modesta a componentelor cu un subiect excelent pentru iubitorii jocurilor de tip economic. Este un joc despre viata fiecaruia, despre alegerile facute, dar si despre cum putem deveni independenti de un salariu fix.

Echipa BoardGames BLOG recomanda acest joc. Mai jos aveti o galerie foto cu poze de la intalnire.