In cadrul targului Spiel 2011 desfasurat in Essen, Germania, s-a desfasurat Campionatul Mondial de Carcassonne 2011. Dupa ce in Romania pe parcursul anului 2011 au avut loc mai multe etape locale si apoi finala Campionatului National de Carcassonne 2011 la Cluj, Iulian Mitut (Bucuresti) s-a calificat sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial.

Cum pe site-ul oficial inca nu au aparut informatii despre finala, am reusit sa aflam de la Iulian ce s-a intamplat acolo, iar in continuare o sa va reproducem exact ce ne-a trimis si noua:

“Am luat locul 8, cu 4 victorii (la fel ca locurile 2,3,4 – diferenta doar de golaveraj). In cele 6 meciuri din preliminarii, le-am pierdut pe primele 2 (am crezut ca adversarii sunt cu mult mai buni si m-am speriat degeaba)

“1. La primul meci m-a invins reprezentantul Elvetiei, care m-a egalat (la 4 tarani) pe un camp de 27 de puncte, cu ultima carte. Am fost vizibil incomodat de timer (uitam sa apas butonul…si toata lumea imi atragea atentia). Timerul m-a agitat putin, m-am grabit si am luat decizii gresite. Dupa competitie am mai jucat 2 amicale cu reprezentantul Elvetiei si l-am batut in ambele situatii.

2. In al doilea meci am fost invins de reprezentantul Norvegiei, un domn pensionar, care a castigat la 3 puncte diferenta.

3. Din al treilea meci nimic nu m-a mai oprit. Am invins reprezentantul Estonia.

4. In meciul patru am invins reprezentantul Italiei.

5. In meciul cinci am invins reprezentantul Latviei, dupa ce i-am blocat toate piesele pe la jumatatea jocului.

6. In meciul 6 am jucat cu Ralf (multiplul campion mondial). A fost un meci fantastic (cel mai important si mai frumos meci de Carcassonne pe care l-am jucat vreodata). Amandoi aveam cate 3 victorii si sanse la semifinale. L-am invins cu 114-85.

In semifinale au jucat Japonia (singura cu 5 victorii in preliminarii) cu Cehia si Germania (cel de-al doilea reprezentant) cu Olanda. A castigat Els Bulten (o tanara domnisoara) din partea Olandei (ce s-a calificat in preliminarii pe 4). “

Mai jos aveti un video realizat de organizatori cu imagini din timpul evenimentului si de la premierea participantilor: