Sambata, 21 iulie 2012, Red Goblin a organizat o etapa locala de Carcassonne pe Bucuresti, parte a Campionatului National de Carcassonne 2012. Desi au fost mai multi inscrisi, au fost cateva retrageri de ultim moment, fapt ce a determinat ca numarul de participanti sa scada la 13. Totusi, pentru a permite derularea in cele mai bune conditii, colega noastra Ioana a participat pentru a avea numar par de concurenti (asa cum prevede si regulamentul campionatului).

Concursul a inceput la ora 15:00 si dupa clarificarea unor aspecte organizatorice, inregistrarea participantilor si asezarea lor la mese, primul meci a inceput la orele 15:40. Pentru fiecare meci au fost alocate 40 minute cu pauze de 10 minute, insa, nu a fost nevoie pentru niciuna dintre cele trei partide regulamentare de asa mult timp, intreg concursul finalizandu-se la orele 18:00, dupa mai putin de 3 ore.

Totul s-a desfasurat excelent. Telefoanele nu au sunat in timpul partidelor si nici nu a fost nevoie sa fie arbitrate neintelegeri.

La sfarsitul fiecarei partide jucatori veneau in perechi pentru a raporta castigatorul si numarul de puncte realizat de fiecare. Cu exceptia primei runde cand asezarea la mese a fost prin tragere la sorti, la urmatoarele partide s-a folosit ca sistem de departajare numarul de puncte acumulat si procentajul acumulat.

In urma celor trei partide a iesit la iveala un castigator conform listei de mai jos.



Asa cum am facut si la concursul de Catan si Catan Europa am realizat un joc personalizat din lemn gravat la laser. De data aceasta am realizat o cutie de lemn de 16 x 16cm si inalta de doar 6 cm in care erau asezate cele 72 de piese de joc realizate din lemn si meeple colorati din jocul de baza.


Multumim participantilor pentru fair-play-ul de care au dat dovada, iar pentru cei ce nu au reusit sa ajunga sambata asta, ii anuntam ca duminica, 29 iulie 2012, se va mai organiza o a doua etapa locala a Campionatului National de Carcassonne 2012, evident, tot la Red Goblin.


Pentru mai multe poze de la prima etapa locala de Carcassonne pe Bucuresti, parte a Campionatului National de Carcassonne 2012, accesati Pagina de Facebook.


Echipa Red Goblin