Dupa o zi intreaga de SELECT-uri, IF-uri sau End IF-uri, cu o “mica” intarziere de aproximativ 90 de minute, dupa travesat mai mult de jumatate de Bucuresti, am ajuns si eu la Ceainaria Tabiet, un loc tocmai bun pentru incalzire si jucat, mai ales ca afara se lasase un frig aspru.

Stiam ca muck si Carmen se bagasera deja la jocuri, dar nu stiam cata lume a dat curs invitatiei de a participa la BoardGames BLOG Night[4].

Spre placuta mea surprindere, erau 15 – 20 de oameni, toti voinici si voiosi, facandu-si de lucru ba pe Insula Catan (la doua mese, la masa unde Carmen se jucau pe Catan, editia noua), ba la un Memoir’44, in timp ce Mihnea “pacalise” inca 3 oameni la un Starcraft, The Boardgame (printre oameni am recunoscut repede pe maestrul Vick si pe Octavian).

Dupa ce mi-am comandat ceva de incalzire(recomandat de batranul Jack), ma pregateam sa incep un Quoridor, varianta pentru copii (cu soareci), avand ca adversar pe Amia. Am renuntat repede la idee, mai ales ca Simi terminase Memoir-ul.

Am mai racolat 4 persoane si am intins frumos pe masa harta Americii pentru un joc de Reteaua Energetica, mai ales ca vrem sa organizam un concurs si trebuie sa invete lumea si acest joc de societate 🙂 !

Am inceput sa explic regulile, de data asta zic eu destul de binisor, mai ales ca jucasem destul de recent si mai imi adusasem aminte cam ce trebuie facut. Am jucat in 6 persoane, fara sa excludem o regiune (ar fi fost prea mare batalia pe orase 😀 ). Simi a fost mai “norocos” si a inceput primul jocul, urmand ca la resurse si la orase sa fie ultimul. Spre surprinderea mea, poate ca si din cauza oboselii, am inceput sa joc linistit, calm, fara sa ma arunc prea tare la licitatii, desi am fost “ajutat” la una dintre ele si am platit mai mul decat merita centrala respectiva.

Prima centrala cumparata a fost cea de 10 Elektro ce alimenteaza 2 orase si foloseste ca materie prima carbunele. Imediat (doar eram ultimul, deci primul la cumparat resurse si orase) mi-am asezat tacticos pe ea 4 carbuni, atat de necesari in faza de Birocratie. Pentru ca nu cheltuisem foarte mult pe centrala si resurse, mi-am cumparat 3 orase, desi eu puteam alimenta doar 2 (erau intr-o zona foarte ieftina).

Jocul a decurs destul de incet, mai ales ca se faceau pauze foarte dese, dar cu sanse mari de a-l termina inaintea Starcraft-ului jucat de camera vecina 😀 .

In tot acest timp, am mai vazut pe la mese un Carcassonne, un Mr. Jack, un Ricochet Robots, iar la un moment dat, 2-3 fete asezau piesele de la Carcassonne cat mai frumos/artistic posibil, reusind sa faca asa ceva:

Si pentru ca Simi nu a mai reusit sa ne bata de data asta la Reteaua Energetica, inca pune sub semnul intrebarii victoria mea (da, am castigat si eu dupa o pauza destul de mare! 17 orase “doar”, jocul se termina la al 14-lea oras cumparat!), mai ales ca eu am fost cel care a tinut banca. Il astept sa-si ia revansa miercurea urmatoare si sper sa ajung la timp!

Poze de la intalnire? Le gasiti aici, enjoy! Se pare ca vin din ce in ce mai multi oameni la intalniri 😀 !