Dupa ce am inotat la ceas de seara prin ploile si baltile din Bucuresti, am ajuns intr-un sfarsit cu jocurile uscate la gazda noastra, Ceainaria Tabiet, la BoardGames BLOG Night[3]. Ce jocuri aveam cu mine?

Traditionalul joc de Samurai ce face “victime” aproape la fiecare intalnire si Carcassonne, editia in limba romana. Am ajuns destul de devreme, urmat la scurt timp de muck. Cum eram doar 4-5 la inceput, am zis sa incepem cu un Carcassonne, mai ales ca avea si extensia Cercuri in Lan despre care vom vorbi intr-un post dedicat. Ne-am bagat la joc eu, muck, Simi, Mihnea si Amia.

Dupa ce am pus 3 cartonase, a aparut si Oitza mea, asa ca a trebuit sa foram dupa o extensie sa gasim Adeptii(Meeples) pentru al saselea jucator. Jocul a continuat in stilul clasic pana au aparut Costel si Dorian. Simi si muck i-au lasat in locul lor la masa de joc, deoarace nu mai jucasera si pareau foarte interesati. Jocul de Carcassonne a fost foarte interesant si dupa avansul luat la inceput, deja ma asteptam sa termin cu cel mai bun scor. Va puteti da seama ca nu a fost asa, iar Costel ne-a aratat cum se joaca, noua, celor care-l invatasem. Unii ar spune “Norocul Incepatorului”, dar trebuie verificata in detaliu aceasta ipoteza.

Dupa ce am terminat cartonasele de Carcassonne, au mai aparut 3 oameni dintre care am retinut pe Cristi si pe Sebastian. Cum Dorian si Costel erau dornici si nerabdatori sa joace Catan, Mihnea la fel, s-au facut doua mese: la prima masa erau Sebastian, amicul sau si Manuel, la a doua cei trei doritori plus Carmen.

Cristi ne-a ispitit pe mine si pe Simi la doua jocuri de societate  foarte interesante: Quoridor si Pylos, jocuri de societate ce au componente facute doar din lemn, asa cum puteti vedea in galeria foto de aici. Cele doua sunt jocuri de logica, nu par sa aibe o durata mare de joc, cel putin noi am jucat destul de repede. Reguli simple, dar mult de gandit si de calculat, la prima vedere.

Dupa ce am terminat cu jocurile de Quoridor si Pylos, a venit timpul sa jucam un pic de Samurai, mai ales ca maestrul Cristi nu jucase si parea destul de interesat. Am jucat de fapt doua jocuri pentru ca la mesele vecine, Catanul a durat destul de mult. Primul joc a fost castigat de Simi. La al doilea, dupa multe stradanii din partea mea, dar fara reusite notabile, nu am avut de ales si tot pe el l-am lasat sa castige. (asta ca sa nu recunosc de fapt ca ne-a batut de ne-a sarit tabla de pe masa aproape 🙂 )

Per total, am fost 10-12 oameni, chiar daca se anuntasera mai multi. Se pare ca ploaia a fost destul de convingatoare si a tinut lumea departe de Ceainaria Tabiet si de jocurile noastre. Nicio problema, miercuri tot acolo ne gasiti 🙂 !

Poze de la eveniment, asa cum ziceam, aveti aici.