Daca data trecuta am fost 8-9 oameni, aseara (22.09.2010) la  BoardGames BLOG Night[2] @ Ceainaria Tabiet au participat 13-14 jucatori.
 
Tot aseara am incercat si un live streaming si din ce feedback am primit in timpul transmisiei, se pare ca a fost destul de ok, dar este loc si de mai bine: filmat mai mult masa si jocurile, o calitate mai buna a imaginii si sa fie toata conexiunea prin fir, wireless se pare ca mai agata.

Si acum sa trecem la partea unde detaliez pozele puse aici si aici.

Am ajuns mai devreme de ora 19:00 la Ceainaria Tabiet si aveam un singur gand: Oare o merge ceva sau am anuntat degeaba live streaming-ul? Nu a durat mult si au inceput sa vina si ceilalti jucatori: muck, Octavian, Dang, Diana, Eugen, Simi, Carmen (Oaia Neagra), Calin, Vick. Mihai de la Taraba de Jocuri a venit mai tarziu, dupa ce ma sunase sa vada cat de mare este diferenta intre imaginea de pe live stream si realitate (n-a rezistat tentatiei). Amia, Mihaela si Mihnea s-au bagat la joc mai sper sfarsit. Sper ca nu am uitat pe nimeni 🙂 .

Ce s-a jucat? Pai Eugen a venit la el cu o frumoasa copie de Railroad Tycoon astfel ca initial am vrut sa ma bag si eu la un joc. Micile probleme tehnice si ajustarile de inceput m-au facut sa renunt la asa oferta si am trimis-o pe Carmen. Dupa ce au unit doua mese (la cat de mare este harta, ma mir ca nu a fost nevoie de 3), Diana, Octavian, Carmen, Calin si Eugen au inceput sa se desfasoare pe harta Americii si sa construiasca de zor linii de cale ferata. Eugen a fost profesorul de data asta, doar Carmen mai stia jocul.

Eu, muck, Vick, Simi si Dang ne-am bagat la un Power Grid (Reteaua Energetica). Cred ca am mai bine de un an de zile de cand nu mai jucasem acest joc si nu mai stiam regulile. muck si Vick, nici ei nu au fost de prea mare ajutor la explicatii, asa ca Dang si Simi s-au multumit cu mine ca profesor. Explicatiile au fost destul de stangace, am avut nevoie de regulament pe tot parcursul jocului.

Uitasem cat de frumos este jocul si cat de mult imi place sa cumpar centrale si sa electrific orase! Asa cum fac eu in ultima vreme, m-am lasat furat de frumusetea jocului si de atmosfera ce se afla la masa de joc(multe glume, apropouri) si am uitat sa mai fac si eu niste calcule elementare si de bun simt. M-am arucat la centrale ce nu imi trebuiau neaparat sau cumparam resurse destul de scumpe. Cea mai mare greseala a mea a fost ca am fortat inceputul si am fost mai mereu primul, cumparand resurse scumpe.

In legatura cu cine a castigat jocul de Power Grid, aici inca mai discutam pe aceasta tema, poate ne lamuriti voi. Cum am jucat in 5 oameni, in regulament scrie ca jocul se termina atunci cand unul dintre noi construieste al 15-lea oras. Problema a aparut atunci cand muck putea sa construiasc si al 16-lea oras si putea sa-l si alimenteze.

Astfel ca avem castigator pe Simi daca este sa ne luam dupa regula ca nu mai poti construi mai mult de 15 orase, sau castigator este muck daca putea sa construiasca si al 16-lea oras. Voi ce parere aveti?

Legat de jocul de Railroad Tycoon unde am avut reprezentant din partea echipei pe Carmen, se pare ca lumea a fost incantata de joc. Castigator la acest joc, surpriza!!! Carmen, normal, doar este unul din jocurile ei preferate si la care se descurca foarte bine.

In timp ce eram in mijlocul jocului de Power Grid, a ajuns si Mihai, ispitit de imaginile destul de neclare. El s-a bagat la un ceai si la un joc de Richochet Robots impreuna cu Mihnea, Amia, Mihaela si inca cineva (din pacate nu am reusit sa-i retin numele).

Cum noi mai aveam de lucru la Power Grid (joc ce a tinut mai mult de 3 ore), Carmen s-a bagat la un Mr. Jack scurt.

Mie personal mi-a placut cum a iesit si aceasta intalnire, puteti sa vedeti in imagini tot ce am povestit in galeriile foto de care am mentionat (aici si aici). Din cei care ne-au urmarit live, poate ne mai spuneti ce nu a fost ok sau ce putem face mai bine. Sambata, la intalnirea organizata de Taraba de Jocuri, aceeasi locatie, incercam iar un live streaming.