Am sarbatorit ieri Ziua Nationala a Romaniei in Ceainaria Tabiet asa cum stim noi mai bine: jocuri, jocuri si iar jocuri! Pozele de la intalnire au fost urcate aici, in continuare o sa va povestesc despre cum a decurs intalnirea din punctul meu de vedere, cei care au fost pot completa prin comentarii. Don’t be shy, be creative 😀 !

Din ce in ce mai multa lume afla de Ceainaria Tabiet si de jocurile de acolo. Cand am ajuns pe la ora 16:00, deja se juca la 4 – 5 mese: Keltis, Carcassonne, ceva Dixit si un pic de Agricola.

Dupa ce mi s-au dezaburit ochelarii si m-am incalzit putin, eram decis sa ma bag la un joc de Fresco, acest super joc de societate adus de Marius C. Am fost convertit insa la un joc de Twilight Struggle, adus de Dang, mai ales ca de ceva timp ma tot “ameninta” ca o sa ma invete si pe mine.

Ei bine, Twilight Struggle arata bestial, harta este destul de maricica, multe componente si mult de explicat. Pe scurt, jocul este pentru 2 jucatori si se bazeaza pe lupta dintre Rusi si Americani din timpul Razboiului Rece (1948 – 1989). Ca un bun profesor de boardgames ce este, calm si rabdator, Dang mi-a explicat cu lux de amanunte cam toate regulile. Intr-adevar, multe reguli, dar dupa ce termini un joc, le prinzi repede. Jocul este foarte echilibrat, antrenant si iti da o gramada de optiuni. Cu tot cu explicatii, cred ca a durat vreo 2 ore si ceva. De abia astept sa mai joc! 😀

Pe la alte mese, in timp ce ne luptam, se jucau jocuri mai pasnice: Ticket to Ride: Europe, A Game of Thrones, Pylos, Bunul Gospodar (joc romanesc,da?), Catan, Richochet Robots, Samurai, ceva incercari de Cleopatra, niste Reteaua Energetica. Jocul nostru de Twilight Struggle s-a terminat cu infrangerea rusilor, adica a mea.

Piesa de rezistenta a zilei a fost “Parizerul pe Ziar“, ziarul fiind, normal, “Libertatea“, doar ca editie noua, Bogdan avand cu ce se delecta in timpul festinului absolut :). Daca va uitati cu atentie pe poze, va dati seama despre ce vorbesc.

Pentru cei mai putin excentrici, Platoul Romanesc facut special pentru Ziua Nationala (telemea, sunculita, Kaizer, ceapa, castraveciori, etc.) si udat cu un paharel de palinca de Sibiu, a insotit si alte jocuri romanesti: Pentamino, Risc Commander, Enigma.

Dupa o scurta pauza de poze si pentru ca ajunsase si Oitza Neagra, impreuna cu Dang si cu Diana am inceput un Tikal. Alt joc nou pentru mine si Carmen, am ascultat cuminti explicatiile. Jocul nu are asa de multe reguli, dar iti da multe posibilitati de a castiga puncte de victorie, avand un mecanism de punctare destul de interesant.

Scopul jocului este sa descoperi cat mai multe comori si temple, pe baza acestora vei avansa pe tabla de scor. Componentele de calitate sunt insotite de povestea frumoasa a jocului: un fel Indiana Jones pe tabla.

Desi am terminat pe locul 2 (da Carmen, stiu, locul I conteaza! ) pot spune ca m-am descurcat binisor (ce modest sunt eu 🙂 !). Iar ne-a batut Dang! (Oare are legatura cu faptul ca el a explicat regulile la cele 2 jocuri 😀 ?).

Pe la alte mese in timpul jocului de Tikal am mai vazut Pandemic, Reteaua Energetica (se pare ca a aflat lumea de el si cat de frumos te poti duela pentru suprematia energetica 🙂 ), Scotland Yard.

Daca este fac o mica adunare, cred ca pe parcusul zilei, au fost vreo 50-60 de persoane si mai toata lumea s-a simtit foarte bine, iar gazdele au la inaltime. Pozele au fost puse aici.

Voi cum v-ati simtit, la ce jocuri v-ati bagat?