De cand am inceput sa cochetez cu Magic: The Gathering si sa tot cumpar carti, am simtit nevoia de putina ordine printre ele. In prezent am ajuns la aproape 2800 de carti si in orice moment pot spune cu usurinta ce am de dat la schimb, ce deck-uri am facute din ele, cate carti am din fiecare tip si cam ce valoare au.

Pentru a tine ordinea si disciplina in carti folosesc web site-ul Deckbox.org, solutia ideala pentru a gestiona colectia de carti. In prezent, trei Trading Card Game-uri sunt suportate: Magic the Gathering, World of Warcraft si Warhammer: Invasion.

Site-ul este realizat de cativa romani din Baia Mare (Leaping Frog Studios), iar pe partea de Magic: The Gathering, pot spune ca au toate cartile aparute inca de la primele editii pana in prezent. Accesul se face in mod gratuit, pe baza unui cont asociat unei adrese de email valide.

In continuare o sa va prezint in detaliu cateva functionalitati foarte utile in gestionarea colectiei si in realizarea de deck-uri, punand accent pe sectiunea de Magic the Gathering.


Inventarul

Cea mai utila functionalitate mi se pare posibilitatea de a introduce pe site toate cartile din colectie. Chiar daca va ganditi ca o sa dureze o vesnicie introducerea celor cateva sute sau mii de carti (asta daca sunteti dintre acei jucatori ce au facut o pasiune din joc si au acumulat ceva experienta si mai ales carti), Deckbox.org foloseste Ajax, tehnologie ce va sugereaza numele de carti pe masura ce tastati numele acesteia. Imediat ce ati ales cartea dorita, aplicatia va adauga in colectie automat 1 exemplar din cel mai nou set, dar va aduce si pe cele existente, putand sa le insumati, daca sunt din aceeasi editie si daca au acelasi grad de uzura.



Carti se pot introduce si cu ajutorul importului dintr-un fisier de tip CSV, respectand o anumita structura.

Optional, puteti afisa si valoarea totala a cartilor din inventar (View -> Show Value), pretul acestora fiind media preturilor de pe tcgplayer.com. Cei care sunt familiarizati cu starcitygames.com pentru Magic: The Gathering, vor observa mici diferente.



Toata colectia se poate exporta intr-un fisier de tip CSV si apoi puteti prelucra informatiile din ea asa cum doriti. Puteti face o lista cu ce aveti de dat, puteti grupa cartile pe editii, puteti insuma valorile cartilor sau orice altceva mai vreti sa aflati datele respective.


Realizarea de deck-uri

Realizarea deck-urilor si gestionarea acestora se face foarte usor in Deckbox.org. O data ce aveti introduse toate cartile, puteti crea din partea dreapta un deck nou, urmand ca din colectia personala sa bifati apoi ce carti ati vrea sa adaugati in deck-ul respectiv. (Card Actions -> Add to deck).



Un deck astfel creat se poate exporta sub forma unui fisier text ce se poate printa cu usurinta.

Puteti avea oricate deck-uri vreti, si nu trebuie sa aveti neaparat si cartile respective introduse in colectie. Acestea se pot organiza in foldere si pot fi deck-uri publice (le poate vedea oricine) sau private (le vedeti doar voi). Puteti copia deckuri deja existente, la care mai modificati 2-3-4 carti.


Vizualizarea de deck-uri ale altor jucatori



Daca sunteti la inceput si vreti sa va dati seama cam ce ar trebui sa contina un deck si ce carti puteti folosi, Deckbox.org va pune la dispozitie o lista bogata, cu toate deck-urile publice realizate de jucatori. In prezent (februarie 2013), doar pentru Magic: The Gathering exista peste 73.000 deckuri. Se poate afla cu usurinta ce culori sunt folosite intr-un deck, pentru ce format este valid, ce user l-a creat si cand a fost realizat.


Prieteni

Utilizatorii isi pot trece locatia, putand astfel sa vedeti daca un utilizator este din Romania sau din alta tara. La ce va ajuta asta? Pai daca aveti nevoie de o anumita carte, puteti vedea cine o are si il puteti contacta/convinge sa o dea la schimb sau chiar sa o vanda.



La fel de bine puteti vedea colectia altor prieteni, fara ca acestia sa se care cu genti si clasoare in locatiile unde va intalniti pentru a face schimburi sau sa va jucati.


Concluzie

Fie ca vreti sa realizati rapid un deck fara a scoate cartile din pocketpage-uri, sa faceti schimb de carti sau vreti sa aveti organizata colectia de carti Magic the Gathering, World of Warcraft sau Warhammer: Invasion, Deckbox.org este solutia web ideala pentru aceste lucruri.

Nu-i asa ca te-ai saturat sa tot verifici in clasor ce carti ai? Incearca ACUM! Deckbox.org! 😀