Cele mai interesante si pline de informatii comentarii de pe FORUM (parere personala):

 

Chuckila, despre ce ne putem juca alaturi de sotie/prietena aici:

“*Mr. Jack – este unul dintre jocurile pe care sotia chiar le cere, in momentul in care propun sa jucam ceva. Mecanismul este superb, chiar daca putin dezechilibrat in favoarea inspectorilor, insa specialitatile personajelor si optiunile multiple posibile de fiecare data cand cele 4 personaje sunt dezvaluite … este pur si simplu un joc genial. A fost una din cele mai placute surprize ale mele din board gaming. Citind review-uri si regulile, imi facusem o imagine destul de buna asupra jocului, insa momentul jocului a depasit orice asteptare. Daca credeti ca v-ar placea jocurile de deductie, acest joc (sau versiunea a doua scoasa de Cathala si Maublanc, Mr. Jack in New York) este absolut necesar in fiecare colectie. Cu un mic plus pentru Mr. Jack in New York, care se pare ca este mai echilibrat (putin avantaj de data asta pentru Mr. Jack) si necesita mai multa gandire (in general jocurile se termina in tura 5-6, spre deosebire de jocul original, unde jocurile se terminau in medie in tura 7).

*Dynasties – Un joc de control teritorial extrem de reusit. Deciziile pe fiecare din cele 9 runde imi seamana foarte bine cu deciziile pe care trebuie sa le ia un jucator de poker pe fiecare din cele 3 strazi ale rundelor de pariere. De asemenea, punctajele diferite ale fiecarui teritoriu in rundele 3, 6 si 9 dau o importanta crescuta deciziilor pe termen lung, care devin aproape la fel de importante ca si deciziile pe termen scurt. Iar punctarea teritoriilor intr-o ordine predefinita pot face un jucator sa piarda jocul inainte de a ajunge punctajul la teritoriile lui – un alt plus in opinia mea.

*Lost Cities – Un joculet mai usurel, unde doar planificarea nu poate aduce garantat victoria. Jocul simuleaza exploratorii care incearca sa gaseasca comorile ascunse in cele cinci locatii disponibile din joc – fiecare locatie reprezentata de o culoare. Fiind un joc unde cartile pe care le ai in mana depind de “norocul” extragerii, poate sa isi piarda din farmec in fata celor care prefera putin mai mult tactica. Totusi, modul de joc in care nu se joaca doar o partida, ci se joaca “primul la 300-500 puncte”, mai niveleaza efectul norocului, iar importanta deciziilor pe termen lung revine. Din pacate, chiar daca il mai jucam, acest joc nu a reusit sa faca un prea mare “click” prin familie. Cu toate ca multi prieteni care l-au jucat, il apreciaza.” Continuarea este pe forum.

 

Fixpix, despre Tobago aici :

“E foarte nostim, undeva similar cu Tikalul, doar ca are alta tematica, alt stil de joc, alt tot ce vrei. Plus ca Tikalul e ceva mai agresiv. Nivelul de complexitate si posibilitatea de strategii e undeva pe acolo in schimb. De fapt daca ma gindesc mai bine nici nu am de ce sa le compar. Au in comun doar faptul ca m-au impresionat atit de placut din prima.

E un joc in care fiecare exploreaza o insula in cautare de comori. Mecanismul de deductie e excelent, fiecare joaca cite o carte care restringe aria de cercetare, pina cind se afla cu exactitate unde este comoara. Cel care o dezgroapa si cei care au ajutat la gasirea ei primesc puncte iar in final cine are cele mai multe puncte cistiga. Clasic.

Harta e in schimb se poate reconfigura diferit la fiecare joc. Exista, daca am numarat bine, 24 de configuratii unice. Pe linga asta mai sint 10 piese mobile care pot fi asezate dupa bunul plac al jucatorilor, cu niste restrictii minimale, asa ca e practic imposibil sa joci acelasi joc de doua ori. Jocul se misca extre de rapid. Trei oameni am reusit sa-l jucam in 90 de minute, inclusiv faptul ca unul dintre noi (eu) a citit manualul in conditii de harmalaie generala, l-a mai si explicat mai apoi celorlalti si a facut o pauza de 10 minute cit timp unul din jucatori si-a verificat restaurantul din Facebook. Jocul efectiv a durat probabil mai putin de 45 de min. Si sa nu ma pornesc sa-l laud la aspectul grafic ca va ocup toata banda.

Daca as fi caracatita l-as recomanda cu toate cele 8 tentacule ale mele. Dar nu sint asa ca l-am pus in lista de cadouri. Pentru mine, evident.”

 

 

Toate comentariile sunt importante, aproape toti cei 13 useri inregistrati (fara noi, cei din echipa Boardgames BLOG) au incercat sa isi aduca o contributie la forum. Au fost create sectiuni noi, legaturi noi intre boardgameri, reclamate erorile de instalare a forumului ( 🙁 ).

Sincer, aveam indoieli asupra acestui forum, dar au fost spulberate inca din prima zi: este nevoie de cat mai multi si decat mai multa informatie pentru a promova acest curent destul de nou in Romania. Si pentru asta, este nevoie de uneltele de socializare on-line: blog, forum,twitter, facebook. Feedback-ul primit din partea voastra ne ajuta sa tragem de noi, sa aducem cat mai multe, sa continuam ce am inceput.

Va multumim,

Echipa BoardGames BLOG