De cand ne-am apucat de aceste jocuri de societate, am incercat sa observ cat mai bine comportamentul oamenilor din jurul mesei. De multe ori s-a intamplat sa jucam fie in cuplu (Eu si Oitza Neagra), sau impotriva altor cupluri.

Ei bine, am observat doua tipologii de cupluri: cele in care EL cedeaza anumite resurse/carti in favoarea EI si cele care isi “dau la gioale” ori de cate ori au ocazia, uitand ca mai sunt si alti adversari la masa de joc, canalizandu-si toata strategia distructiva pe partenerul de viata.

Nu intra in discutie jocurile colaborative, acolo fie ca vor, fie ca nu, se vor ajuta reciproc unul pe celalalt, dar cu singuranta unul va avea tendinte de Alpha Leader.

Un exemplu de cuplu in care ea foloseste santajul sentimental am vazut la un joc de Catan in Ceainarie.
Ea: Imi trebuie un lemn si am de dat o oaie!
 El: Nu am ce face cu oaia, nu imi trebuie!
 Ea: Deci ai lemn?
 El: Daa..(cu jumatate de gura asa)
 Ea: Si nu vrei sa mi-l dai mie! Pliiizzz! (Clipiri dese, zambet frumos, intinde oaia)
 El: Bine, hai, ti-l dau, desi nu am ce face cu oaia momentan…(urmeaza un pupic… 🙂 )”

Un exemplu de parteneri de cuplu adversari la masa de joc va pot da pe noi, eu si Oitza Neagra, de fapt cred ca as avea muuult mai multe exemple 😀 .

La un joc de Risk, din toata harta aia imensa a lumii, imi aleg si eu vesel ca o floricica un oras amarat din Australia. Toate celelalte orase fiind libere, ghiciti unde pune Oitza Neagra trupe: FIX LANGA ORASUL MEU!!! Explicatia: Acolo era cel mai bine. (Zambet sarcastic, normal, doar suntem adversari!).

Da stiu, sunt eu paranoic 😀 . Blokus, un alt joc de societate jucat destul de des. Fie ca jucam in 4 sau 2 jucatori, eu sunt prima tinta pentru blocajele EI realizate cu mare arta. De ce? Si eu ma intreb… 🙂

La voi cum este? Doar mie mi se par ciudate si de neinteles aceste atitudini?