Asa cum va promiteam in articolul de prezentare al jocului de societate Red Dragon Inn si a componentelor acestuia, astazi o sa va povestesc despre cum am invatat sa joc impreuna cu Carmen a.k.a Oaia Neagra intr-o seara friguroasa pe terasa unei pensiuni din Vatra Dornei. Parerile din articol se bazeaza pe experienta unei partide in 2 jucatori, este posibil ca atunci cand sunt mai multi, sa fie altfel (se poate juca in 4 jucatori fara extensie, daca se foloseste extensia se poate juca in maxim 8 jucatori).
Inainte de a merge mai departe, daca nu ati citit articolul de prezentare al boardgame-ului Red Dragon Inn, ar fi bine sa o faceti, deoarece acolo explic multi din termenii ce vor fi folositi.
Desi aveam la noi si extensia, Red Dragon Inn 2 (pe care o vom prezenta altadata), am decis sa jucam cu personaje din jocul original. Inarmati cu cele 2 regulamente, singura diferenta fiind doar numele personajelor, am inceput fiecare sa lecturam cele 2 pagini, scrise destul de marunt. Dupa mai bine de o jumatate de ora dupa ce am citit si am incercat sa intelegem, am inceput jocul.
Carmen a ales sa joace cu Gerki Ticalosul(Gerki the Sneak), sa nu ma intrebati de ce :), iar eu am jucat cu Deirdre Preoteasa (Deirdre the Priestess), macar unul dintre noi sa fie cuminte :).
Am luat fiecare cartile personajului respectiv si le-am asezat pe tabla individuala alaturi de markerele de Alcool si Noroc, am primit pentru inceput 10 Bani de Aur ce urmau sa fie cheltuiti in Hanul Dragonului Rosu si o Carte de Bauturi.
Pe scurt, cand ii vine randul, un jucator face 4 actiuni:
1. Decarteaza si trage alte carti din teancul personajului ales pana ajunge la numarul maxim de carti ce se poate tine in mana (7 carti);
2. Joaca o carte de actiune, tot aici se poate incepe o Partida de Pariuri (Gambling, daca se foloseste cartea “Gambling? I’m in!”);
3. Faci cinste cu o bautura, unde poti da de baut unui jucator, adica se pune o Carte de Bautura pe teancul de carti de bautura ale acestuia aflat pe tabla sa individuala;
4. Bei o Carte de Bautura din stiva de carti de pe tabla ta joc; daca nu ai, se scade un punct din cantitatea de alcool acumulata.
Unele carti (cele de tipul Sometimes sau Anytime) se pot folosi pentru a bloca efectul cartilor de actiune sau de Bautura ale jucatorilor. Ca sa revin la sesiunea de joc, pe parcursul jocului, am avut o mica neintelegere la interpretarea unei carti. Cand i-a venit randul sa bea, Carmen a folosit o carte de anulare a efectelor bauturii. Eu aveam o carte ce adauga 2 la efectele bauturii sale. Dupa mine, ea trebuia totusi sa isi creasca nivelul de alcool cu 2, indiferent ca anulase bautura respectiva.
Pentru ca amandoi suntem incapatanati (pardon, cu personalitati puternice 🙂 ), l-am sunat pe Andrei de la Red Goblin sa fie arbitru, mai ales ca el imi recomandase sa iau in teste acest joc. Normal, cum femeile au intotdeauna dreptate, se pare ca Andrei i-a dat ei dreptate si am continuat jocul, ea anuland efectele bauturii si eu neputand sa folosesc acea carte.
Dupa jocuri de Gambling in numar mare, dupa multe bauturi si dupa scaderea usoara a norocului (aveam 12 la alcool si 18 la noroc), am pierdut jocul. Dar nu pentru ca cele doua au devenit egale (una din conditiile de sfarsit ale jocului), ci pentru ca Oitza Neagra m-a lasat fara bani si am fost aruncat afara din Hanul Dragonului Rosu de crasmarita, in hohotele de ras ale celorlalti consumatori (as fi vrut eu sa jucam mai multi, dar eram doar 2 🙂 ). Da stiu, tragic moment, dar se intampla si la case mai mari.
Mai jos aveti cateva poze din timpul jocului, dovada celor scrise mai sus (sper sa nu fi gresit ceva, au trecut vreo 3 saptamani de cand am jucat):
Legat de impresia lasata de acest joc de societate, aici avem pareri diferite. Mie sincer mi-a placut, nu stiu de ce, poate ca este vorba de tematica jocului, de faptul ca esti intr-un han, crasmaritele focoase iti aduc tot felul de bauturi, dar ramai fara bani “multumita” prietenilor tai de arme (imaginatie bogata, mon cher, nu gluma!). Carmen, pe de alta parte, a zis ca merge jucat o data, maxim de 2 ori, in lipsa de altceva. muck la fel atunci cand am jucat si cu el.
Parerea mea este ca in mai multi oameni, care stiu sa-l joace destul de bine si nu stau 5 minute sa citeasca textul la fiecare carte din mana cum am facut noi, experienta de joc este alta. Trebuie sa testez si aceasta ipoteza pana returnam jocul. O sa urmeze o prezentare si a extensiei, Red Dragon Inn 2 si a componentelor acesteia. Pana atunci, astept ziua cand o sa fim 8 jucatori la masa 🙂 si sa testam acest joc de petrecere si voie buna!
Red Dragon Inn a fost oferit spre testare de catre Red Goblin.