La mai bine de 7 luni de la ultima Intalnire Nationala ForumBoardGames.ro de la Sibiu din Februarie 2013, s-a intamplat din nou! Jucatori pasionati din toata tara ne-am adunat pentru 4 zile in weekend-ul prelungit 3- 6 octombrie 2013, de aceasta data la Sighisoara, pentru a ne lucra neuronii sau pur si simplu pentru a ne relaxa.

Cu mic cu mare cred ca am fost peste 50 de oameni, din aproximativ 5 orase (posibil sa mai fie 🙂 ): Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea, Targu Mures.

Noi am ales sa mergem de joi seara, cu speranta ca vom reusi sa jucam macar jumatate din ce ne-am propus.


Seara de Joi, 3 octombrie 2013

Dupa ce am servit cina (doar eram dupa o zi de munca si un drum de aproximativ 5 ore), am zis sa ne mai descretim fruntile si am ales… Top-A-Top! Rasete, voie buna, un inceput perfect de intalnire!

Pe la celelalte mese am vazut si am recunoscut intinse London, The Castles of Burgundy, Bruges, Le Havre, Long Shot.

Cum era deja trecut de ora 1, am zis sa nu stresam prea tare neuronul si am ales un joc mai usurel, ce promitea sa fie fun: Bluff. Si da, o alegere foarte buna! Fiecare jucator are cateva zaruri (sunt 30 in total), arunca cu ele folosind pahare opace, verifica rezultatul ferind zarurile de privirile indiscrete si spune cate zaruri de o anumita valoare estimeaza ca sunt in total (la toti jucatorii). Urmatorul jucator are 2 optiuni:

– fie sa spuna mai mult (fie un numar mai mare de zaruri, fie o valoare mai mare);
– fie sa spuna Bluff.

Daca nu nimereste, va pierde din zaruri. Scopul jocului este sa ramai singurul jucator cu zaruri.

Poate nu vi se pare chiar asa distractiv, dar noi ne-am amuzat copios pana pe la ora 5 si ceva dimineata! Avem si o filmare, daca nu ne credeti (o vom incarca in curand pe youtube 🙂 ).

Seara, sau mai bine zis dimineata, s-a incheiat cu partidele de Bluff, iar mai jos aveti pozele de Joi noapte:



Ziua de Vineri, 4 octombrie 2013

Dupa un somn “repede” de aproape 4 ore, cu ochii un pic carpiti de somn, am reusit sa ajungem pe ultima suta de metri la micul dejun. Am mancat relativ repede si ne-am trezit neuronii cu o cafea. Dupa o runda pe la mesele de joaca, la inventar au iesit: Andean Abyss, Kingdom’s Builder, CO2, Android: Netrunner, Magic: The Gathering, Through the Ages.

Noi am ales sa jucam Seasons, impreuna cu Vali si Ionut. Un joc foarte bun, iar daca ii mai pui si cartile din extensia Enchanted Kingdom, devine si mai bun! Se pare ca noile carti din extensie sunt mai puternice. Eu am jucat extrem de prost si m-am aruncat in partea de draft la carti destul de scumpe.

In timpul partidei de Seasons, am mai dat o runda de recunoastere si am mai bifat alte jocuri pe la mese: Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island, Fleet, Eminent Domain, The New Science, Galaxy Trucker, Terra Mystica.

Noi am continuat cu un palpitant joc de K2. Destul de curajos, am incercat sa ajung in varf si m-am lacomit la cele 10 puncte. Evident, alpinistul meu a murit spre sfarsitul jocului. Dupa un jeton de vreme deloc favorabila, am reusit sa-l omor si pe al doilea, reusind sa strang doar 2 puncte.

Cum imi doream sa rejoc The Palaces of Carrara, am reusit sa-l prind pe djdano liber si l-am “sechestrat” pentru a ne aminti regulile si sa joace cu noi. Jocul a decurs frumos, dar lipsa de experienta si cateva greseli personale m-au pozitionat la sfarsitul jocului pe ultimul loc. Chiar si asa, cred ca The Palaces of Carrara va intra in colectie cat de curand!

Dupa ce am “carat” atata marmura, am acceptat propunerea lui Mihnea de a juca Tempus, un joc destul de ok trecand peste micile probleme de coloristica. Aici moralul mi-a revenit, am reusit sa castig destul de usor as putea zice. Chiar am reusit sa construiesc un oras de nivel 5, asta dupa o lupta interesanta cu Mihnea in care am reusit sa imi apar orasul atacat.

Dupa atatea jocuri ceva mai lungi, seara a continuat cu Pitch Car, un joc de dexteritate destul de nostim. Chiar daca nu am fost printre cei mai buni, am reusit uneori sa intrec masinile celorlalti din pozitii destul de grele. Cred ca si Pitch Car va ajunge in colectie. Este un party game foarte bun.

Daca tot eram bine dispusi, eu m-am bagat la Black Stories pentru ca mi-au atras atentia cateva intrebari nostime auzite pe langa mine. Jocul e interesant, de deductie. Nu stiu insa despre rejucabilitate – are aceeasi problema cu Dixit-ul. Dupa destul de multe partide, ajungi sa cunosti cartile…

Alt joc incercat a fost Kakerlaken Poker, un party game nostim, de cacealma, cu diferite carti ce au pe ele insecte sau animale. Dupa vreo 3 partide de Kakerlaken am mai dat o partida de Bluff si am incheiat noaptea cu 3 partide de Magic: The Gathering.

Cum ceasul arata deja ora 6 dimineata, am zis ca nu ar strica alte 4 ore de somn.



Ziua de Sambata, 5 octombrie 2013

Ziua de sambata a inceput ceva mai greu, doar cu o cafea si cateva partide de Magic: The Gathering, pentru ca am ratat micul dejun la secunda.

Pentru ca jocurile de MTG au activat destul de bine neuronul, am incercat un joc ceva mai dificil: The Great Zimbabwe. Jocul arata foarte bine, are mecanisme foarte interesante. Nu stiu de ce, dar nu prea m-a convins. Posibil sa nu fi avut dispozitia psihica necesara.

Ceilalti jucatori se delectau cu jocuri de Tigris & Euphrates, Ora et Labora, Saboteur, The Palaces of Carrara, Mr. Jack, The New Science.

Eu am continuat cu 2 partide scurte de Hey! That’s my fish!, un joculet interesant cu pinguini ce trebuie hraniti cu cat mai mult peste.

De la pinguini am trecut la fotbal, Soccero mai exact. Aceasta varianta pe tabla de joc arata foarte bine si este destul de antrenanta. O singur problema ar fi ghinionul la zaruri, dar in rest este distractiv.

Kindom’s Builder a fost urmatorul joc incercat. Dupa cata valva era la Essenul din 2011 si dupa ce l-am incercat, pot spune ca este unul din jocurile ce nu m-au cucerit. Tragi carte, cauti vecinatati, pui casute, urmaresti 3 carti de obiectiv. Cam simplu si cam sec… Poate si faptul ca am terminat jocul la lumina lumanarii a facut ca acest jocsa nu “straluceasca” in ochii mei.

Pana de curent (30 de minute) ne-a trezit cumva interesul pentru Reteaua Energetica. Din pacate, nu am reusit sa-l terminam, am fost intrerupti de venirea cinei si de unele pauze ale catorva jucatori. In plus, aveam programat si un Cub Draft de Magic: The Gathering.

Pana am inceput draftul de MTG, am mai “ametit” zarurile in 2 partide de Bluff.

Draftul de MTG a fost foarte interesant, mai ales ca erau carti comune si necomune din toata istoria Magic-ului. Surpriza a venit din partea incepatorilor, care au reusit sa invinga pe cei cu experienta. Surprinzator, nu stiu ce am facut si cum, dar eu am castigat draftul!

De pe la ora 4 noaptea/dimineata am stat la un pahar de vorba cu Omucu, Chuckila si Oitza. Am reusit sa ne bagam si noi in pat “decat” la ora 7:30.



Ziua de Duminica, 6 octombrie 2013

Ziua de duminica a fost destul de scurta in privinta jocurilor. Am reusit sa dau o singura partida de Carcassonne, deja oboseala acumulata se simtea, mai ales ca dormisem doar 3 ore. Pana la masa de pranz, m-am relaxat (de fapt mai mult enervat) cu spartul de bomboane digitale (Candy Crush).

Masa de pranz a incheiat aceasta frumoasa intalnire, indreptandu-ne cu un pic de tristete spre casa. Zilele frumoase de joaca se terminasera! 🙁



Concluzii

Chiar daca am reusit performanta de a dormi 11 ore in 3 nopti, pe langa bateriile incarcate de voie buna, am adunat un total de 40 de sesiuni de joaca, cu 16 jocuri diferite jucate in cele aproape 4 zile, din care 7 au fost jocuri noi. Am auzit ca Sighisoara este la fel de frumoasa ca acum 5-6 ani cand am fost eu ultima data, nu avea rost sa verific. Posibil sa mai fi aparut lucruri noi prin oras, dar eu am intrat Joi seara in Hotel Poenita si am iesit de acolo Duminica, la plecare. Asa ca nu stiu. 🙂

Locatia aleasa a fost perfecta pentru joaca din punctul meu de vedere, iar conditiile generale destul de ok. Poate camerele din cladirea cu restaurantul ar mai trebui modernizate sau cel putin mobilierul. Dar cum nu am stat in camera prea mult, acest lucru nu pot spune ca m-a deranjat foarte tare. As reveni oricand cu placere in aceeasi locatie pentru o intalnire de joaca.

Ii multumim lui Chuckila (Lucian) si lui Paka (Cosmin) pentru organizare si cum ne-am simtit asa de bine … MAI VREM! 🙂

Despre intalnire s-a mai scris si pe thread-ul de pe forum sau pe Boardgamers.ro