Editura germana Abacusspiele a dezvaluit planurile sale pentru targul de jocuri Spiel 2011 din Octombrie, incepand cu o noua versiune a jocului de societate Spiel realizat de designerul Reinhold Wittig.
Spiel” inseamna “joc”, dar mai inseamna si “joaca” (verbul, nu substantivul). Spiel contine ambele sensuri, asa cum cutia contine reguli pentru mai multe jocuri, in timp ce Wittig a incurajat jucatorii sa creeze noi modalitati de a folosi zarurile pentru a crea jocuri proprii. Aceasta ultima versiune a jocului, publicata anterior atat de catre Abacusspiele cat si, in mod independent, de catre Edition Perlhuhn a lui Wittig, include 121 zaruri (mai putine decat alte versiuni) si o combinatie intre un suport pentru zaruri si o tabla de joc, care, de asemenea, serveste pentru stocare.

Nou pentru Spiel 2011 este si ultimul titlu din seria Anno Domini: Suden, in care jucatorii sunt provocati sa organizeze evenimente legate de “sud” (care este definit in diverse moduri) cronologic.

Articolele promotionale de la Abacusspiele pentru Spiel 2011 includ:
– noul animal traditional pentru Zooloretto, jocul lui Michael Schacht. Nu s-a spus nimic in privinta a ceea ce ar putea fi, dar posibil Wallaby, deoarece e distractiv de pronuntat.
– O tabla speciala (# 20) pentru jocul Valdora al lui Schacht.
– Eventual, un articol bonus pentru jocul Gold al lui Schacht, ce a fost lansat la inceputul lui 2011.
– Detalii cu privire la o varianta de blocare pentru jocul Airlines Europe al lui Alan R. Moon care, conform lui Matthias Wagner de la Abacusspiele, “ar trebui sa faca tabla / rutele usor mai stricte”.