Cum ziceam in Partea 1 , Craciunul l-am petrecut cu famila, asa cum este si traditia la romani. A fost o varianta extinsa deoarece nu am mai mers ca deobicei in Slatina (de acolo sunt eu de loc 🙂 ) sau in Roman (Carmen, da!), ci am mers la Bragadiru, la matusa si in acelasi timp moasa mea de botez.

Asa ca fiind 7 oameni, cele mai jucate jocuri de societate au fost Remy (Rummy), table si ceva sah (luat bataie de la Carmen, as usual 🙂 ). Da, stiu, sunt clasice, dar mi-au trezit amintiri placute de cand ma duceam cu familia in concediu, iar singurele jocuri distractive astea erau.

Jocurile nu au fost banale. DELOC! Dupa stabilirea si punerea de acord cu regulile, am inceput distractia. De bine ce cu o seara inainte am avut un ghinion fantastic, roata s-a intors si norocul si-a arata fata in cea mai mare splendoare a sa. Suite, bete, Jolly, toate venite perfect spre disperarea oamenilor de la masa. Stiu, ma laud si eu, dar un noroc de acest gen nu m-a mai insotit de mult la masa de joc.

Tipul de joc a fost clasic,simplist: etalare la 45 de puncte, fara Jolly, obligatoriu suita, formatie de 1-ari se considera de 10 puncte per piatra. 

Pe parcursul jocurilor am trezit si mici (mai degraba mari) reactii adverse cu stilul meu de joc inconfundabil: tinut pe tabla 1-2 formatii pana la momentul final, inchiderea. Luam 100 de puncte fara mari complicatii, cu satisfactia ca printre jucatori erau si 1-2 care nu reusisera sa faca cele 45 de puncte atat de necesare etalarii.

scor1

scor 2 

Dovada e cam la rezolutie si calitate slaba spre proasta, dar se poate distinge destul de bine parcursul meu spre victorie.

Jocurile de Remy au fost insotite cu jocuri scurte de table si sah, dar aici geniul si norocul la zaruri ale lui Carmen m-au ajuns. Unii (nu spunem cine! 🙂 ) sustin ca la table nu este vorba de noroc si ca nu stiu eu cum sa joc. Oare sa fie asa?

Cand ne-am intors acasa, i-am oferit revansa  la Remy, dar se pare ca nu a vrut sa castige 🙂 . Norocul tot de partea mea. Nu a fost joc fara 3 formatii si macar un Jolly.

Ce pot sa zic, un Craciun reusit, asteptam Anul Nou, care se pare ca se va desfasura sub aura BoardGames. AMIN!