Creativitatea este in fiecare dintre noi, insa nu toti avem ocazia sa o folosim la fel de mult. De aceea unii dintre noi ajung sa creada ca nu pot face povesti si ca nu sunt creativi. Exista un remediu, se numeste Rory’s Story Cubes si vom incerca sa il folosim pentru un concurs de creativitate…


Scopul concursului: Stimularea creativitatii

Interval desfasurare: 28 aprilie – 18 may 2014

Festivitate de premiere: TIG Con in Cluj Napoca, pe data de 24 mai 2014, detalii si participare pe pagina de Facebook: Story Cubes Romania.


story cubes


Reguli

1. Concursul este deschis oricarui copil din clasele V-XII. Povestile vor fi impartite pe categorii de varsta: clasele V-VI, clasele VII-VIII, clasele Ix-X si clasele XI-XII.

2. Povestile pot fi in Romana, Engleza, Franceza sau Germana.

3. Povestile propuse sunt create pe baza unei imagini publicate in fiecare dimineata de luni pe perioada concursului (28 aprilie, 5 mai, 12 mai). Imaginea propusa este o poza cu o aranjare aleatorie a celor 9 zaruri ale setului de baza.

4. Toate categoriile de varsta, indiferent de limba, in care vor creea povestea, vor folosi aceasi imagine. In momentul aparitiei imaginii pentru saptamana curenta, nu mai sunt admise povesti bazate pe imaginea saptamanii anterioare.

5. Fiecare poveste nu poate avea mai mult de 200 cuvinte; in medie se vor folosi 3 fraze pentru introducere, 6 pentru cuprins si 3 pentru incheiere.

6. Fiecare copil sau parintii lor (in interesul acestora), pot aplica cu oricate povesti doresc in toate cele 3 sapatamani ale concursului.

7. Datele legate de grupa de varsta, orasul de origine, scoala si profesor indrumator, vor fi colectate in mod privat de la fiecare copil sau parintii acestora. Aceste date nu vor putea fi facute publice decat cu acordul parintilor.

8. Povestile vor fi premiate pe categorii de varsta (4 categorii) si pe categorii de limba (4 categorii) totalizand astfel 16 premii. Premiile se vor acorda Sambata, 24 mai 2014, la Transylvania International Game Convention. Fiecare premiu consta intr-un set de zaruri Story Cubes, un tricou Story Cubes si o diploma.

9. Cele mai creative scoli si profesorii acestora vor fi premiati cu diplome si material didactic.


Concursul este organizat de Red Goblin