La inceputuri, cand m-am capatat cu pasiunea pentru jocurile de societate (multumirile groaznic de sincere merg spre nasul muck 🙂 ) si mai ales dupa ce am descoperit BoardGameGeek, ramaneam uimit cand vedeam la cate un user o colectie de 20 – 30 de jocuri. Nu credeam sa ajung sa am mai mult de 4-5.

Ei bine, de atunci au trecut aproape 2 ani, am descoperit colectii de sute de jocuri, impreuna cu muck ajungand si noi la o colectie de aproape 30.

Toate bune si frumoase, colectia a crescut, problema este ca nu ajungem sa le jucam pe toate, chiar daca stim regulamentele lor. In ultima vreme am observat ca joc tot mai multe jocuri abstracte, simple, ce dureaza 40 de minute in medie, rareori ajungand sa ma delectez cu cate o Agricola, Puerto Rico.

Jocuri precum Fresco, Ticket to Ride: Marklin, Tikal, Cyclades, Alhambra, Cleopatra, Memoir’ 44, Axis & Allies: 1942 asteapta cumintele o a doua deschidere a cutiei si prezenta lor pe masa de joc. In schimb Blokus, Ingenious, Jenga, Carcassonne, Samurai, Bohnanza, Reteaua Energetica incep sa se uzeze.

Toate jocurile cumparate de mine au fost luate dupa ce le-am jucat cel putin o singura data, sunt jocuri pe gustul meu si nu au fost cumparate doar dintr-un impuls pe moment.

Chiar daca ma aflu in situatia descrisa mai sus, tot am o lista cu ce as mai vrea sa cumpar atunci cand Oitza Neagra se va indura de rugamintile mele fierbinti si dulci ca o savarina (Traiasca serialul “Robotzi” – o expresie geniala 😀 !), lasandu-ma sa mai adaug un joc nou in colectie.

Si acum revenim la ideea articolului. Oare ar trebui sa ma opresc? Nu am cumva jocuri suficiente pentru tot anul? Poate voi jucatorii cu vechime mai mare si colectii impresionante ma puteti ajuta cu un sfat. La voi cum e?

Sursa foto: torontoist.com