Cei de la Z-Man Games au anuntat ca pana in luna aprilie 2011 vor lansa un nou joc semnat Seiji Kanai: Chronicle.

Chronicle (Cronica) este un joc de carti bazat pe maini de carti (trick taking card game). Un nou capitol este pe cale sa se scrie, cei care asigura securitate maxima aliatilor, care infrunta cel mai bine problemele epocii, vor fi cei care isi vor castiga faima si posibil si jocul.

In fiecare runda se intoarce cu fata in sus cate o Carte de Istorie, iar aceasta va dicta tipul de carti care ii va aduce puncte de faima unui jucator si de aici tipul de carti pe care vor incerca sa le castige prin mainile luate.

De exemplu, daca este intoarsa cartea “Atacul Monstrilor”, jucatorii vor incerca sa adune carti de “Putere” deoarece cartile din aceasta suita sunt cele mai potrivite pentru inlaturarea monstrilor.

Exista unele intorsaturi pe parcursul jocului, desigur, incat diferite carti pot afecta altele deja jucate pentru acea mana sau permit jucatorilor sa decarteze cartile nedorite pe care le-au luat deja.

Jucatorii trebuie sa urmareasca foarte atent cartile care au fost colectate de ceilalti jucatori, pentru ca numai cel mai puternic set de carti necesare va castiga faima – sau poate fi un jucator care reuseste sa colecteze carti malefice care vor cuceri faima.

Chronicle dureaza aproximativ 30 de minute si poate fi jucat de 3 pana la 6 jucatori (se recomanda 4-5)… Numele tau va fi cel scris in Chronicle?