Cei de la Lex Games ne-au anuntat ca au planuri mari pentru 2014 si vor incepe anul in forta! Pe langa extensia Power Up! pentru Regele din Tokyo, vor aduce in limba romana primele 2 titluri din seria “Basme si Jocuri“: Cei Trei Purcelusi si Baba Yaga!

Jocul de familie Cei Trei Purcelusi este realizat dupa celebra poveste clasica!

Fiind un porcusor, cel mai mare vis este sa construiesti o casa rezistenta si minunata in care poti sa petreci zilele de iarna. Pentu a face asta, nu vei avea nevoie de mistrie sau materiale de constructii pentru ca vei folosi zarurile pentru a construi casa de vis. Dar ai grija: Lupul este la panda si are un singur lucru in minte: Sa darame casa ta minunata!



Cei Trei Purcelusi este un joc simplu si rapid, cu zaruri, pentru toata familia.

Cand este tura ta, incearca sa obtii cele mai bune combinatii pe cele 5 zaruri speciale pentru a construi cea mai frumoasa si rezistenta casa, adaugand usi, ferestre si acoperisuri.

Daca atragi din greseala atentia lupului din padure, trage aer in piept si spulbera casele oponentilor sufland spre roata.

Acest joc original vine cu o versiune ilustrata a celebrului basm pe care este bazat.

Puncte forte:
– un basm si un joc in aceeasi cutie;
– un joc inteligent de zaruri pentru intreaga familie, cu 2 nivele de dificultate;
– sufla spre roata pe bune.

Cei Trei Purcelusi contine:
– 5 zaruri speciale;
– 1 roata Lup;
– 36 cartonase Casa;
– 6 carsi Scop;
– 1 Basm ilustrat;
– 1 regulament.


Celalalt titlu, Baba Yaga, este bazat pe povestile rusesti in care o vrajitoare hidoasa traieste intr-o casa cu picioare de pui. Din fericire, copii reusesc sa isi faca in mod neasteptat aliati si mereu scapa de ea. Tu esti la fel de norocos?



In Baba Yaga vei fi nevoit sa strangi ingredentiele pentru cele trei carti de vraji. Acestea se gasesc din pacate in padurea in care traieste Baba Yaga.

Pentru a incepe jocul, veti plasa 9 jetoane in forma de cruce si apoi cele 16 jetoane cu ingrediente, cate 4 in fiecare sectiune delimitata de cruce. Jucatorii vor avea 3 carti de vraji ce vor fi tinute secrete. Cand ii vine randul, un jucator va intoarce cu fata in sus prima carte de vraji din teancul sau si va pleca in cautarea celor 4 ingrediente.

Jocul Baba Yaga include variante de joc si pentru jucatorii mai mici, dar si pentru cei mai experimentati.


Daca totul merge conform planurilor, in luna Februarie 2014 veti putea adauga in ludoteca voastra cele doua jocuri, Cei Trei Purcelusi si Baba Yaga, acestea fiind disponibile in magazinele de specialitate sau pe www.lexshop.ro!