Daca tot v-am spus ce jocuri de societate am jucat si nu mi-au placut, m-am gandit ca poate va dau idei cu niste jocuri incercate de mine in ultima perioada (sa zicem vreo 2-3 luni).

Cum acasa nu prea am asa de mult timp sa stau sa invat un regulament cap-coada, in ultima vreme am profitat de intalnirile organizate si am invatat in ceainarie jocurile din colectie sau chiar din cele aduse de alti jucatori.

In continuare, o sa va spun cate ceva despre fiecare in parte, unele dintre ele beneficiind in prezent si de review-uri, urmeaza sa fac si la celelalte.

Fresco

Un joc foarte interesant bazat pe mecanica de Worker Placement. In Fresco, actiunea se concentreaza pe restaurarea unei fresce dintr-o catedrala Renascentista, fiecare jucator avand la dispozitie o echipa de 5 ucenici. Pe parcursul jocului trebuie sa iti cumperi culori, sa le mixezi atunci cand este nevoie, sa lucrezi la restaurarea frescei, sa atragi privirea si multumirea episcopului, avand tot timpul grija de moralul si fericirea echipei tale.

Un review complet (cred eu), gasiti la noi pe blog aici.

Alhambra

In Alhambra, jucatorii reconstruiesc palatul maur din Granada, Spania. Pentru aceasta, ei au nevoie in primul rand de bani, iar apoi de piese de constructie ce vor forma palatul. Fiecare jucator isi va construi palatul sau, plecand de la frumoasa Fantana Lion. Jucatorii care vor avea in rundele de calculare a scorului in Alhambra lor cele mai multe piese de constructie de acelasi tip vor castiga puncte. Puncte se castiga si pentru cel mai lung zid construit in jurul Alhambrei. Jucatorul care va avea cele mai multe puncte la sfarsit va castiga.

Alhambra se poate juca in 2-6 jucatori si foloseste mecanici precum Tile Placement (Asezarea de Jetoane), Card Drafting (Alegerea de carti), Hand Management (Administrarea mainii de carti) si Set Collection (Strangerea seturilor). Un review al jocului aveti pe blog aici

Cleopatra and the Society of Architects

Cleopatra and the Society of Architects este un joc de societate pentru 3-5 jucatori, realizat de Bruno Cathala si Ludovic Maublanc. Scopul tau este de a construi palatul Cleopatrei. Pe masura ce constructia demareaza, este clar ca bogatiile promise vor atrage cei mai ilustri arhitecti iar competitia va fi acerba. Vei participa la ritualurile secrete de la miezul noptii pentru a aduce ofrande zeului crocodil, Sobek, riscand astfel un sfarsit tragic? Sau vei supravietui devenind arhitectul sef al regatului si astfel vei dobandi bogatiile promise de regina?

Pentru a obtine materialele necesare constructiei vei fi nevoit sa inchei afaceri cu personaje dubioase. Aceste practici corupte iti permit sa fii cu un pas inaintea competitorilor, dar vor veni cu un pret: amuletele coruptiei. Atunci cand Cleopatra va pasi in noul ei palat, la sfarsitul jocului, cel mai corupt arhitect va deveni gustarea crocodilului ei sacru, iar arhitectul cel mai talentat va castiga jocul!

Loot

Un joc de carti, avand ca tema principala piratii si cucerirea de nave de comert. Realizat de faimosul Reiner Knizia, jocul se vrea o versiune imbunatatita a jocului Buccaneer.
Jocul a aparut pentru prima oara in 1992, dar a fost relansat in 2002. Cartile au pe ele nave de comert si nave de pirati, alaturi de pirati si amirali. Jucatorii trimit nave de comert ce vor trebui sa supravietuiasca atacurilor repetate ale piratilor.

Jocul este nostim, merge ca joc de petrecere, putand fi jucat in 2-8 jucatori, si avand o durata de 20 de minute.

Power Grid: Factory Manager

Dupa ce Power Grid te-a invatat despre concurenta dura intre producatorii de energie, acum vei ajunge sa cunosti drumul parcurs de consumatorii de energie. Intra in pielea unui director de fabrica si ia deciziile importante pentru a-ti imbunatati fabrica. Lupta impotriva celorlalti concurenti si obtine cel mai performant echipament disponibil pe piata pentru a fi cel mai bun jucator la sfarsitul jocului.

Factory Manager este un joc economic de acumulare. Incepi cu o fabrica mica si incerci sa o perfectionezi. La inceput te poti orienta catre cresterea productiei. Mai tarziu, te confrunti cu noi provocari: urmareste pretul mereu crescator al energiei si distribuie-ti cu abilitate lucratorii pentru a obtine castiguri cat mai mari.

Toate cele 5 jocuri de societatea invatate mi-au placut, cu siguranta le voi mai juca, mai ales ca 3 dintre ele se alfa deja in colectia personala.

Voi ce ati mai jucat in ultima vreme? Ceva recomandari?