Au fost anuntate jocurile castigatoare ale International Gamers Awards 2012 pentru cele 2 categorii: MULTI-PLAYER si 2 JUCATORI. Daca sunteti curiosi sa vedeti ce jocuri au fost nominalizate, am scris aici.


GENERAL STRATEGY – categoria MULTI-PLAYER

TRAJAN
Designer: Stefan Feld
Publicat de: Ammonit


La categoria multi-player, premiul merge catre Trajan, creatia lui Stefan Feld si publicat de Ammonit Spiele. Trajan este amplasat in zilele de glorie ale Romei, cand Roma a atins apogeul teritorial sub imparatul Traian.

Jucatorii trebuie sa isi creasca influenta in diverse domenii ale vietii romane prin cuceriri militare, campanii extinse de constructie si intriga politica.

Reputatia designerului Stefan Feld pentru crearea de mecanisme inovatoare a crescut destul de mult, iar Trajan nu face exceptie de la regula. Mecanismul de tip Mancala folosit pentru alegerea actiunilor este pur si simplu genial. Despre Trajan am scris si noi aici si aici.


GENERAL STRATEGY – categoria 2 JUCATORI

AGRICOLA: ALL CREATURES BIG AND SMALL
Designer: Uwe Rosenberg
Publicat de: Lookout Games / Z-Man Games


Premiul pentru categoria 2 jucatori merge catre Agricola: All Creatures Big and Small al prolificului designer Uwe Rosenberg, publicat de Lookout Games si Z-Man Games.

Bazat pe conceptul castigator de premii al Agricola, aceasta noua versiune pentru 2 jucatori aduce jucatorii in rolurile unor crescatori de animale. Jucatorii trebuie sa inmulteasca si sa creasca diferite tipuri de animale de ferma, in speranta ca vor reusi o utilizare optima a pasunilor lor si sa dezvolte o ferma prospera.

Agricola: All Creatures Big and Small este un joc distractiv si competitiv pentru doi jucatori.