O aventura sunt cuvintele care ar putea descrie concursurile de Colonistii din Catan din acest weekend desfasurate la Red Goblin Universitate!

Precum prea bine stiti, sambata 7 iulie 2012, a avut loc un concurs de Catan Europa la care au participat 9 jucatori, iar duminica, 8 iulie 2012, un concurs de Catan, jocul de baza cu 22 de jucatori.

Sambata am avut un inceput dificil. 6 din cei 9 jucatori nu jucasera vreodata Catan Europa si implicit nu stiau nici regulile. Fiecare jucator intelesese diferit regulamentul concursului, motiv pentru care au fost tensiuni inerente. Totusi, dupa prima runda, s-au mai limpezit apele si lumea a inteles atat jocul cat si concursul.

Concursul s-a desfasurat de-a lungul a 3 runde, fiecare a cate 75 minute/runda. S-a jucat cu 3 jucatori la o masa, fiind astfel 3 mese. Jucatorul care livra toate bunurile era declarat castigator si primea 4 puncte. Urmatorii doi primeau 2 puncte, respectiv 1 punct. Dupa fiecare repriza se refacea ordonarea la masa in functie de numarul de puncte acumulate, de procentaj, daca au mai jucat sau nu la aceeasi masa, evitandu-se astfel ca doi jucatori care se cunosc sa joace impreuna.

In urma celor trei runde a fost declarat castigator Iulian Marin.

Clasament final concurs Catan: Europa


Duminica am invatat din experinta zilei anterioare si inceputul a fost in forta cu clarificarea regulamentului de concurs si a regulilor jocului. Au participat 22 de jucatori, motiv pentru care am fost nevoiti sa jucam la 4 mese de 4 jucatori si doua mese de 3 jucatori. Am folosit acelasi sistem Swiss piramidal, insa au fost mult mai greu de asezat oamenii la mese, intrucat trebuia sa nu ii punem sa joace de doua ori, sa nu se cunoasca, sa fie aranjarea facuta si in functie de punctele acumulate si de procentajul acumulat pana in acel moment. Pana la urma, de-a lungul celor 4 runde care deasemenea au durat 75 minute/runda am avut si jucatori ce au tinut partea cuiva, am avut persoane care au jucat de doua ori impreuna, am avut si oameni care au jucat de doua ori la o masa de 3, dar cel mai adesea, am avut o atmosfera placuta cu hohote de ras, conversatii amiabile si multe zambete. La castigarea fiecarei runde un jucator primea 5 puncte, urmatorul 3 puncte, iar ultimii doi jucatori 2 puncte,respectiv un punct. Castigatorul acestui concurs a fost desemnat Cezar Cazanescu.

Clasament final concurs Colonistii din Catan, jocul de baza


Marea intrebare este: Ce au primit ca premii??



Ambii castigatori nu au primit asa cum se obisnuieste niste jocuri de pe un raft. Am decis ca oricine poate sa isi cumpere jocuri, asa ca mai bine oferim ceva unicat.

De aceea, prietenii nostri de la FabLab.ro ne-au realizat doua jocuri unicat de Catan – jocul de baza. Ambele jocuri sunt realizate din lemn (placaj de mesteacan) taiat si gravat la laser si piele naturala. Premiul a constat dintr-o tabla de Catan, hexagoanele cu cele 5 tipuri de resurse si desertul, jetoanele cu numerele de pe fiecare resursa, totul fiind asezat intr-o cutie superb realizata si compartimentata. Ce nu continea premiul erau cartile de resurse si dezvoltare, hotul si restul de miniaturi (drumuri, asezari si orase) si nici zarurile, fiind in continuare nevoie de jocul de baza Catan. Ambii castigatori au fost indrumati sa mearga cu premiile pentru a fi personalizate cu numele lor.


Mai multe poze de la concursul de Catan Europa gasiti aici, pentru cele de la concursul Catan, jocul de baza aici si pentru a vedea premiile si castigatorii, mergeti aici.


Echipa Red Goblin multumeste tuturor partipantilor!