Acum 2 weekend-uri, avand putin timp la dispozitie, eu si Carmen am jucat 2 jocuri de Carcassonne in seri diferite. Am jucat doar noi pentru a vedea ce se intampla atunci cand la masa de joc sunt doar 2 persoane.

Vineri seara a fost primul duel. Am asezat frumos pe masa cartonasele de teren (amestecate in prealabil) si am inceput. Dupa putin timp, am observat ca Oaia Neagra se concentreaza pe tarani, mai ales ca se formasera destul de multe orase complete.

Eu, rabdator, am inceput sa construiesc o cetate. Nu as putea zice ca am facut o alegere gresita in strategia aleasa, dar m-am intins destul de mult, sperand spre sfarsit ca voi face foarte multe puncte cu aceasta. Cea mai mare problema a mea a fost faptul ca m-am bazat pe o singura piesa ce imi trebuia pentru a inchide.

Pe la jumatatea jocului, Carmen avea vreo 6 tarani, eu vreo 3, de ziceai ca toti Meeple-sii s-au imbolnavit si sunt la orizontala. Nu pot sa neg faptul ca norocos cum sunt, piesa necesara a venit la mine mai spre sfarsitul jocului si am reusit sa inchid orasul ce valora nu mai putin de 44 de puncte.

Ce am facut amandoi gresit, ne-am aruncat de la inceput cu adepti pe aproape fiecare cartonas asezat, astfel ca pe la jumatatea jocului, amandoi plasam doar cartonase, Meeple-sii fiind de multa vreme pe tabla, iar aducerea lor acasa nu se intampla prea curand.

Jocul nu a durat mult, aproximativ 30 de minute si a fost destul de ok, semn ca se poate juca.

Scor final: Carmen 90 de puncte, eu 94 de puncte, desi credeam ca o sa imi iau bataie grav de tot:) .

Despre al doilea joc, in articolul urmator, mai jos aveti pozele din timpul bataliei.