Familia jocurilor de societate (boardgames) ce au versiune si in limba romana creste cu un nou membru: Carcassonne – Editia in limba romana. Cu aceasta ocazie, magazinul www.cutia.ro ne-a trimis un exemplar pentru a ne spune parerea despre acesta, astfel avand sansa de a face primul review al versiunii romanesti.

In primul rand am fost placut surprins sa vad ca a venit tocmai de la Cluj ambalat foarte bine, fiind protejate in special colturile cutiei. De ce am apreciat acest detaliu? Pentru ca nu cred ca este cineva ce isi doreste un joc nou cu o cutie indoita.

Nerabdator cum sunt, am deschis repede pachetul sa vad cum arata jocul, mai ales ca fiind in limba romana, aveam cateva indoieli legate de calitatea cutiei, a componentelor. Micile indoieli au fost spulberate cu primul colt al cutiei: se vedea textura cutiei la fel ca la jocul original, nemtesc sau versiunea in engleza. Jocul este tiparit in Germania, calitatea nemteasca spunandu-si cuvantul.

Inca de pe cutie, am vazut ca jocul vine impreuna cu o mica extensie, Cercuri in Lan. Despre extensie o sa vorbim altadata, mai jos aveti o galerie foto ce prezinta in detaliu cutia jocului Carcassone, editia in limba romana:

Dupa ce am admirat indelung ambalajul si am citit tot ce scria despre joc, am mers mai departe si am desfacut cutia. Am descoperit tablele cu componente ce urmau a fi desfacute si am inceput sa ma uit pe regulament. Ce frumos arata textul in limba romana, nu mai stai sa te gandesti ce interpretare dai textului in limba engleza sau si mai rau, in germana!

Placerea de a desface jetoanele de teren a revenit Oitzei Negre. Calitatea s-a pastrat si aici: acelasi carton folosit si pentru celelalte versiuni, Adeptii (Meeples) sunt la fel, tot din lemn. Daca pana acum o luna de zile nu stiam de universul Carcassonne mai multe in afara de nume, echipa Boardgames BLOG va avea de lucru in urmatoarea perioada 🙂 !

Mai jos aveti cateva poze ce prezinta in detaliu componentele de joc si regulamentul:

Da, jocul este in limba romana, calitatea este aceeasi cu a celui original, iar faptul ca se poate cumpara si din magazinele Carrefour, anunta vesti bune pentru comunitatea de boardgames din Romania ce se afla inca la inceputuri. Cu pasi mici si cu fiecare versiune in limba romana a unui joc de societate, ne apropiem mai mult de ce se intampla in afara si poate ca, in cativa ani,  o sa fie din ce in mai multi oameni care sa renunte la un joc pe PC sau consola in favoarea unui board game.

Multumim magazinului www.cutia.ro pentru jocul trimis si mai ales pentru faptul ca au reusit sa il produca in limba romana, un joc ce se poate invata foarte usor, repede si este foarte antrenant. In urmatoarele zile o sa vorbim de extensia exclusiva Cercuri in Lan.